Hoera, ik vind dit nu al een van de beste kabinetten ooit. Zo inspirerend! We krijgen niet één vice-premier, nee zeg, ben je gek, pang, meteen twee. Door Nico Dijkshoorn

Daarin herken je ook de geesteskracht van Wouter Bos. Nee, nee, nee, nee nee ik ga niet in het kabinet zitten, ik ga nooit in het kabinet zitten, u mag mij er aan houden, nooit nee nooit zal ik plaatsnemen in dit kabinet, als ik geen premier word neem ik geen plaats in dit kabinet en dan opeens, waarom ook niet, kan hem het ook rotten, gaat hij gezellig samen met Rouvoet, allebei met een bil op één stoel naast de grote Christenleider zitten.

Socialisme dat was nog niet eens zo heel lang geleden met je vuist omhoog door de vrieskou lopen om ergens voor een fabriek te gaan staan schreeuwen dat de hoge heren willens en wetens het proletariaat neer knuppelden.

Christenpartijen

Nu zit er een socialist in de regering die het prima kan vinden met twee christenpartijen die Nederland het liefst 130 jaar terug in de tijd willen gooien en steunt hij van harte het voorstel om het inkomen van ministers en staatssecretarissen met 30 procent te verhogen.

Uitlekken

Maar ik wil niet flauw doen. Laat ik ook eens een positieve column schrijven. Ik neem het regeerakkoord door met een bijna Christelijke blijheid. Dat uitlekken van het regeerakkoord vond ik eigenlijk al zo ontroerend.

Het lek zat bij de Christenunie. Je zag ze zo staan. Dertig partijleden om een kopieermachine heen, steeds schreeuwend van schrik bij iedere beweging van deze helse machine.

Mozes

Dat was Mozes bijvoorbeeld niet gebeurd. Die liet ze gewoon door een of andere onderknuppel in twee stenen rammen, flikkerde ze van een berg en ze zochten het verder maar uit. Dat was nog eens een Christen van stavast. Die kon je om een boodschap sturen.

Gambiaanse hoer

Misstanden in de prostitutie worden harder aangepakt. Goede zaak zeg ik. Nu is het nog zo dat er nauwelijks kwaliteitscontrole is waardoor je dus zomaar, zonder dat je het in de gaten hebt, met een Gambiaanse hoer in bed kan liggen terwijl je een Tanzaniaanse was beloofd. Dat soort misstanden worden onder dit kabinet voortaan keihard aangepakt.

Met terugwerkende kracht eindelijk ook respect en totaal eerherstel voor Rob Oudkerk die als oer-PVDA'er jaren geleden al knokte voor betere prostitutie. Tot nu moesten dolende mannen zich nog vervoegen bij websites als hoeren.nl om discutabel vergelijkbaar hoerenonderzoek tot zich te nemen.

Hoerenbezoek

Bizarre teksten als 'tophoertje met neiging tot te vroeg komen maar evenzogoed aanradertje voor wie van strak houdt' behoren nu letterlijk Godzijdank tot het verleden omdat Balkenende 4 zich sterk maakt voor klantgericht hoerenbezoek. Samen Werken aan een goed geregelde samensmelting. Daar stáát dit kabinet voor.

Stadswachten en andere gemeentelijke toezichthouders mogen boetes wegens overlast gaan uitdelen. Ook al goed nieuws! Kent u dat gevoel? Je zit in een treinstel met zes freebasende junks om je heen, ze schuiven je kant op en wat is er dan fijner om een stadswacht in de buurt hebben.

Stadswacht

Om dat vertrouwde roodblauwe zwakzinnigenkostuum in het vizier te krijgen. Dan weet je, het is goed. Geen nood, de stadswacht is er. In het verleden werd dan wel nog eens een pet van hun hoofd geslagen en konden ze alleen maar roepen 'ah ah ah, ah, niet doen hè, stelen van anderen!!'

In deze Christentijd wordt de stadswacht gerehabiliteerd. Jezus zou in deze tijd denk ik ook een stadswacht zijn geweest, daar ben ik van overtuigd. Lekker met zijn blote voeten, hollend over het water achter vluchtende zwartrijders aanhollen of junkies ter plekke veranderen in een brandend braambos.

Abortus

Goed ook dat we weer serieus na moeten gaan denken over abortus. Vijf hele dagen, niet meer en niet minder. Tot nu toe werd dat namelijk enorm aangemoedigd, een beetje aankloten met je ongeboren vrucht. Feesten waren dat bijna.

Even tussen twee filmpies door een abortusje regelen. Het kon allemaal onder Balkenende 3. Met de Christenunie moet je daar vijf dagen op gaan zitten wachten en dan zie je opeens in: ja, dit leven is de moeite waard. Inzicht door vertraging.

Graag meer van dat soort regelingen. Vijf jaar bedenktijd voordat we een leger op weg sturen, vijftien jaar bedenktijd voor cabaretiers met de voornaam Youp voordat zij een theatershow maken en vijf seconden bedenktijd voor patrijzen om weg te vliegen voordat Willem Alexander ze door hun kop schiet.