Een boeiend bericht woensdag op deze site. Onder het kopje "Belgische hondenverkrachter gaat vrijuit" las ik de volgende tekst: "De 37-jarige man uit Genk had seks met tientallen honden tussen 1997 en 1999."Door Nico Dijkshoorn

"Hij werkte indertijd als vrijwilliger in een dierenasiel. Onder de naam 'Freki' plaatste hij de foto's op het web. Volgens hem vroegen de honden zelf om seks en deed hij hun een pleziertje."

Kijk, dat zijn nou van die leuke, vrolijke nieuwsfeitjes die je net door een dag heen kunnen slepen. Die verkiezingen, dat weten we nu wel. Normen en Waarden, ik kan het niet meer horen.

Als ik nog één keer het woord VOC hoor, gebezigd door die zondagse autowasser uit Kapelle dan ga ik mijn vuistbijl weer opgraven. We weten het allemaal wel. Iedereen gaat zogenaamd SP stemmen en twee dagen voor de verkiezingen doet Bos een dringende oproep om vooral tactisch te stemmen.

Tomatensoep

Weg Marijnissen. Die kan weer vier jaar lang de overgebleven tomatensoep in zijn eentje weg gaan zitten klokken. Over drie maanden lult niemand meer over Normen en Waarden, kinderopvang en belastingvoordeel en hebben JP en Donner al lang weer hun kont op het vertrouwde pluche hangen om verveeld te luisteren naar alweer een nieuw plan van Wilders. Geen buitenlandse kaas meer. Politiek na 22 november, het is nu al oud nieuws.

Herder

Maar van die honden, dat is leuk oorspronkelijk nieuws. Op een of andere manier ontroerde hij me, de hondenfluisteraar uit Genk. Dat is weer eens een heel andere Partij Voor De Dieren daar in Belgenland. Meneer had herhaaldelijk de vraag gekregen van een Mechelse herder om de nacht samen door te brengen.

Ik betreur het dat hij daar op in is gegaan, want je wekt toch verwachtingen bij zo'n hond. Maar dat hij met de dieren kan converseren, dat vind ik hoopvol. Dat kon tot nu toe alleen de Koningin!

Smachtende waterbuffel

Ook wel veel herkenning, na het lezen van het bericht. Ach ja, dieren die met je naar bed willen... Ik weet het. Je moet soms zo sterk in je schoenen staan. Zo heb ik tijdens een vakantie in Senegal drie weken lang een smachtende waterbuffel naast mijn handdoek gehad.

Steeds naar me kijken, snuiven en hij ging zich ook echt uitsloven voor mij. Heel mooi lopen en een soort van geluid met zijn lippen maken en zijn oor dubbelvouwen. En maar loeren of ik het mooi vond. En dat is zo moeilijk. Je wilt dan zo graag iets doen voor die dieren en zijn weeë blik ging mij door merg en been. Ik verstond hem dan wel niet, maar hij wilde wel van alles aan me vertellen, dat voelde ik gewoon.

Zeehonden

Hij was schuldloos gescheiden, denk ik achteraf en hij had het gewoon moeilijk met bepaalde dingetjes en toen had hij mij zien liggen en had gedacht, ja, waarom niet…. Maar de kunst is dan dus om er niet op in te gaan. Ik had mezelf daar al wel op getraind. Veel dieren vinden mij leuk, dat is gewoon zo.

Als ik naar Artis ga dan kan ik zo met vier zeehonden naar bed, maar dat doe je niet, tenminste, ik niet. Die Belg dus wel. Hij ging ook nog vreemd. "Tientallen honden" staat er in het bericht. Dat maakt het nog gekker eigenlijk, dat je net lekker hebt liggen vrijen met een Dobermann en dat je dat dan kan, qua gevoel, een dag later met een ijzeren gezicht naast een Tekkel in bed kan kruipen.

Eten en seks

Ik heb die Belg gebeld. Kreeg ik eerst zijn hond. Ja, hij had het druk enzo. Uiteindelijk wilde hij wel even aan de telefoon komen. Ik heb hem gevraagd wat de dieren allemaal nog meer hadden te vertellen. Ja, daar was ik nieuwsgierig naar. Wat vertelden die honden hem allemaal nog meer voor verhalen als ze nog wat lagen te roken in bed?

Wat houdt dieren bezig, los van seks? Wist hij wel. Ze hadden honger. Eten. Eten en seks, dat was het eigenlijk wel zo een beetje. Nu alleen nog rechtop gaan lopen en dan zijn ze er.