Goed nieuws! Honderden Marco Borsatofans zijn opgelicht. Er zijn valse kaarten in omloop voor zijn concertreeks. Heeft mijn Oudhollandse vervloeking toch geholpen. De afgelopen week heb ik zes maal daags de volgende oudtestamentische vervloeking uitgesproken met mijn gezicht richting Gelredome en niet zonder resultaat! Door Nico Dijkshoorn

Het gaat om de volgende tekst. Oh heer, laat Marco Borsato zijn enkel verstuiken als hij van een piano afspringt en met een verkrampte kop net doet alsof hij gitaar speelt.

Wij kunnen het niet meer aanzien heer, dat Marco de vlotte jongen uithangt en slechts gekleed in een makkelijk zittende spijkerbroek het wanstaltig grote podium vol met showdansers betreedt om alweer een avond vol candlelightpoëzie aan elkaar te zingen. Oh heer, het is niet eerlijk. Waarom moeten wij wel allemaal in het rood komen en Marco niet?

Asbest

Oh heer, zorgt u er voor dat Marco nooit meer een liedje als Rood zingt, die zeven minuten Germaans-Ierse edelkitsch waarbij vergeleken The Bohemian Rhapsody een ingetogen kamermuziekje lijkt. Oh heer, laat bij John Ewbank, de vaste componist en tekstdichter van Borsato, de vingers op mysterieuze wijze aan elkaar groeien zodat hij alleen nog maar elementaire akkoorden uit zijn piano kan rammen, opdat wij worden verlost van Marco's pathetische repertoire waarbij iedere zin wordt gezongen alsof hij 170 kilo asbest om zijn nek heeft hangen.

Zingende ijsverkoper

Oh heer, het beginnetje was er al, maar laat de bezoekers van Marco Borsato's concerten in een schier eindeloze file twaalf jaar om de Gelredome heen rijden met alleen maar keiharde muziek van Arie Ribbens op de radio en oh heer laat Borsato langzaam toegroeien naar een carrière zoals die van Lee Towers.

Ja heer, laat Marco voor straf zingen in een bronzen microfoon en laten wij hem voortaan de Zingende IJsverkoper noemen opdat wij nooit vergeten dat hij ooit met een strooien hoedje op zijn geföhnde hoofd een hele slechte Italiaanse nachtclubzanger nadeed bij Hennie Huisman En o ja heer,als u toch bezig bent, over Hennie Huisman gesproken, dank u voor uw inspanning om Hennie voorgoed in een manege te laten verdwijnen.

Oh heer u doet het al heel goed maar voor de zekerheid: geef Marco Borsato geen gevoel voor humor. Zoals het nu is, is het precies goed heer. Mensen maken een grapje, hij lacht mee, maar god mag weten waarom.

In een kamer vol vrolijke mensen trekt het meteen vacuüm als Borsato verschijnt. Houden zo, heer. En oh heer, zorg ervoor dat er bij Marco, door het promoten van moddervette chips, waardoor onze kinderen opgroeien voor galg en vet, een niet te verwijderen vetbult ter grootte van een contrabas op zijn rug groeit.

Rood

Oh heer nog even over dat nummer Rood, dat was qua lelijk al op de goede weg maar kunt u Borsato niet het idee laten opvatten om een stuk van Beethoven in countrysetting te gaan zingen, ik noem maar wat. Laat de volgende single van Borsato nog wanstaltiger zijn, heer. Ik denk aan een duet van 70 minuten met Frank Boeijen geschreven door Ramses Shaffy.

Oh heer, laat Borsato in zijn hoogmoed denken dat zijn volgende concertreeks nog uitzinniger moet worden en laat hem optreden op Vlieland en laat u dan tegelijkertijd weer een fijn weeralarm door het KNMI uitvaardigen. U zou mij er een groot plezier mee doen heer, 60.000 fans van Borsato in gillende paniek ergens samengeklit in de kop van het eiland. Oh heer, dank u voor de vervalste kaartjes. Vandaag is rood, de kleur van je saldo. Oh heer, laat Marco Borsato een heel concert zingen met het accent van Ilse de Lange. Dank u."