AMSTERDAM - De politie wil dit weekend demonstreren zodat de wedstrijden Ajax- PSV en Feyenoord – AZ misschien niet doorgaan. Dankzij de grote mediasamenzwering wordt er gewoon gespeeld. Door Jurryt van de Vooren / Sportgeschiedenis.nl

Het wordt tijd om toe te geven dat er in de Nederlandse media een linkse samenzwering actief is, die ervoor zorgt dat een eerlijke en onafhankelijke journalistiek geen schijn van kans heeft. Elke donderdagavond om acht uur is er een bijeenkomst in een bunker op een geheime plek in Den Haag. Daar wordt bepaald wat er de volgende zeven dagen wél – maar vooral niet - te zien is in het Journaal, Studio Sport of Lingo. Tijdens die bijeenkomsten is vanzelfsprekend iedereen naakt, maar dat heb je met die hippies.

Dat weet ik allemaal, omdat ik al jaren onderdeel uitmaak van deze kliek. Gisteren hebben we weer nieuwe plannen verzonnen.

Weg met de politie!

Op die bijeenkomst voerde ik het hoogste woord. Joris Luyendijk – net als ik begin jaren negentig lid van de Amsterdamse studentenbond ASVA - probeerde me tevergeefs de mond te snoeren. "Nu eens een keer geen Palestijnen, Joris," brulde ik woedend. "Deze week wil ik eens, want jij bent altijd al aan de beurt." Joris pruilde wat, maar zweeg. Ik kon dus verder.

"Dit weekend gaan de smerissen eraan! Hoe halen ze het in hun hoofd om acties te voeren als Feyenoord, AZ, Ajax en PSV tegen elkaar spelen? Maarten, regel jij even dat de gemeente Amsterdam iets onderneemt tegen die lui? Er moet hoe dan ook gevoetbald worden en daarom moeten we nu meteen beginnen met het beschadigen van het imago van de politie."

Maarten van Poelgeest knikte instemmend. "Genoteerd." Poelie ken ik ook nog van de ASVA. Inmiddels is hij wethouder van Amsterdam – héél handig.

De PvdA

"Ook op het Binnenhof moet iets gebeuren”, vervolgde ik. "Waar is Erik? Die kan zijn contacten binnen de PvdA aanboren." De bunkerdeur vloog open en daar kwam Erik van Bruggen aangerend. "Je bent net op tijd", beet ik de zich verontschuldigende mediamanipulator toe. Wij kennen elkaar nog – alweer! – van de ASVA. Zoals alle linkse samenzweringen heeft ook deze haar oorsprong in de studententijd.

"Bel jij eens met Tino Wallaart, zodat die minister Plasterk kan bewerken. Er moet hoe dan ook gevoetbald worden. Tino snapt dat wel, want we hebben tenslotte bij Swift in hetzelfde team gespeeld." Erik bromde en pakte zijn mobiel.

De oppositie

Het ging goed, zag ik. We hebben talent. "Nu nog iemand bij de oppositie," sprak ik de aanwezigen toe, "zodat die Kamervragen kan stellen over hoe belachelijk het is dat het Nederlandse topvoetbal wordt geschaad door de politieacties. Dat de regering onmiddellijk stappen onderneemt om erger te voorkomen."

SP-leden Jasper van Dijk en Ewout Irrgang – trouwe bezoekers van onze samenzwerende bijeenkomsten - meldden zich spontaan aan. "Daar zorgen wij voor. We bellen meteen met socialistische Jan."

En daarmee sloten we de vergadering. We trokken onze kleren weer aan en gingen geluidloos uiteen. Ook deze week had niemand ons gezien of gehoord.

Bezopen

Had ik trouwens al gezegd dat ik SP-ers Jasper en Ewout nog ken van de ASVA, dat we altijd aan de bar stonden? Ach, ik weet nog zo goed dat we daar dan met zijn allen straalbezopen stonden te schreeuwen - Poelie uitgezonderd, want die was stoned - dat we later een bunker zouden bouwen in Den Haag om zo de media te controleren. Joris kreeg de Palestijnen, Erik de PvdA en ik het voetbal. De anderen zouden in de politiek gaan en jawel hoor: het is gelukt!

Als er komend weekend gewoon wordt gevoetbald, weet u dus nu hoe dat komt. Nu nog hopen dat Geert Wilders er nooit achterkomt, want die ziet overal linkse samenzweringen.

En terecht.

Reageren?