Mogen homo´s op deze site columns schrijven? En kunnen ze dat wel? Je gaat aan alles twijfelen sinds Yvette Lont heeft aangekondigd "een motie in te dienen tegen het bekleden van bestuurs- en volksvertegenwoordigende functies door praktiserende homofielen." Door Nico Dijkshoorn.

Het citaat komt uit het Nederlands Dagblad, waarin men nog steeds de term homofilie gebruikt. Alsof het een ziekte betreft. Difterie, embolie, hysterie en homofilie.

Het zette me aan het denken. Als Lont vindt dat homo´s ongeschikt zijn voor bestuurlijke functies, wat mogen ze van haar dan wel doen? Waarschijnlijk in pisbakken aan elkaars geschoren zak voelen en in café de Cockring een Tosti Anaal bestellen. Allemaal prima, als ze maar geen Christelijk werk gaan doen, zoals een land besturen. Want daar zijn Christenen dol op, besturen. Stuurtje in het hand en dan maar keihard rechtdoor naar de hemel rijden, met een lichte afwijking naar rechts.

Als er ergens met de bijbel in de hand iets te betuttelen valt staan ze vooraan, de Christofielen. Fielen ja, want het is wel degelijk een ziekte die zich door het lichaam van Yvette Lont heen vreet. Mevrouw schreeuwt inmiddels moord en brand en geniet bescherming. Nooit goed natuurlijk, maar het verbaast me niet. Ik zou als homo misschien ook zin krijgen in een potje omgekeerd potenrammen als iemand uitdraagt dat ik een minderwaardig mens ben.

Christofiel

Lont meldt dat ze bedreigingen ontvangt en via websites discriminerende opmerkingen binnenkrijgt. Wat zij eigenlijk zegt is: discrimineren via een website mag niet, discrimineren met de bijbel in de hand mag wel. Een Christofiel mag wel een hele bevolkingsgroep uitsluiten van betaald werk omdat Jezus het recht van voren met een vrouw deed, dat is denk ik het idee. Het grappige is dat ik leef volgens mijn eigen bijbel. Een schriftje waar het Nieuwe Testament van Dijkshoorn in staat. Dús is het waar.

In mijn schriftje staat bijvoorbeeld dat God en Jezus twee gezellige homo´s waren die iedere avond lekker homodingen gingen doen in café De Ster van Bethlehem. Ik heb dat opgeschreven dus moet men dat respecteren. Ik leef naar dat schrift. Het is wel niet een eeuwenoud schrift, maar wel controleerbaar authentiek, wat we van alle verhalen in de Bijbel niet direct kunnen zeggen.

Wat staat er nog meer in het Nieuwe Testament van Dijkshoorn? Volgens mijn geloof mogen Christofielen geen boeken schrijven. Dat levert maar gezeik op. Het staat in mijn schriftje dus mag ik dat zeggen. Ik wil ook dat Christofielen geen rockmuziek meer maken. Christofielen zullen ook nooit meer beleefdheidsbezoekje afleggen aan de verkapte dictatuur Rusland. Het is Christofielen niet toegestaan om mee te doen aan sportevenementen omdat ze te witte benen hebben. In hoofdstuk twee van mijn schrift staat dat mensen die Yvette Lont heten voor de zekerheid in een konijnenhok van 2 bij 1 moeten worden getimmerd waar ze in alle rust, met een bijbel tussen hun dijen, kunnen gaan zitten wachten tot de god van de Christofielen ze bevrijdt.

Mijn evangelie

Voorlopig is er nog maar 1 exemplaar van dit Nieuwe Testament, maar hé, het is wel mijn evangelie. Alles wat ik er in opschrijf is automatisch waar en moet strikt worden nageleefd. Net zoals Yvette Lont moeite heeft met praktiserende homoseksuelen heb ik moeite met Christofielen. Hoeven ze het niet eens voor te praktiseren. Gewoon omdat ik hun uitgestreken onderdrukkende en discriminerende smoelwerken niet kan uitstaan.

Helaas ben ik nog maar een eenmanspartij en vertegenwoordigt Lont een regeringspartij. Maar niet lang meer denk ik. Lont wordt binnen een maand door de Christofiele Unie uit de partij gezet. Haar hok staat al klaar in mijn tuin.

www.nicodijkshoorn.com