Afgelopen dagen zijn er diverse geruchten over Ferrari en de A1GP. In de Formule1 heeft Ferrari wel betere tijden gekend, dus deze stap zou helemaal geen gek idee zijn. Door Vincent van Twillert.

Volgens insiders heeft Ferrari een negenjarige deal gesloten met de organisatie van de A1GP voor de levering van motoren en chassis. En dat is een interessante stap, het kan namelijk een flinke boost geven aan de populariteit van de A1GP. Maar ik vraag me af wat voor Ferrari de exacte reden is, naast het financiële aspect natuurlijk, om zich met deze raceklasse te gaan bemoeien.

Waarschijnlijk heeft dat te maken met de groene plannen van de supercar-producent uit Maranello. De A1GP zou namelijk de ambitie hebben om in de toekomst met milieuvriendelijke brandstoffen te gaan racen (30% bio-ethanol). En het toeval wil dat Ferrari sinds kort een bovengemiddelde interesse heeft voor milieuvriendelijke alternatieven, wat uiteraard niets te maken heeft met strenger wordende emissie-eisen. Je kunt je daarom voorstellen dat de A1GP een mooie proeftuin kan zijn voor nieuwe technologie.

Milieu

Ferrari onthulde laatst al een FXX Millechili Concept. Deze auto zou een stuk vriendelijker moeten zijn voor het milieu, voornamelijk dankzij gewichtsbesparing. Voeg daar wat biobrandstof en accu's aan toe en we hebben een potentiële Prius-killer uit Italië. En dat allemaal dankzij de A1GP! Wordt het dan toch nog spannend in de autosport?