Ik zou Wilders nooit met Hitler vergelijken. Natuurlijk, Hitler was een schilderende gek, die vanuit een zelf gecreëerd isolement feilloos aanvoelde waar de argwaan van het volk zat, daar uitgekookt en met veel geschreeuw op inspeelde en zo miljoenen Duitsers achter zich kreeg die desnoods met hun blote handen de lever uit een jood wilden trekken. Door Nico Dijkshoorn.

Want in die Joodse lichamen huisde Het Kwaad. Na boekverbranding volgt meestal de geur van verbrand vlees. Maar om Wilders nu meteen met Hitler te vergelijken. Daar is het denk ik net iets te vroeg voor.

Toch zijn er overeenkomsten. Hitler zat pas aan het eind van zijn leven in een bunker, Wilders, in de kracht van zijn leven, nu al. Want potverdomme, wat een lekker fel, daadkrachtig mannetje is het. Je hebt je nog niet omgedraaid of hij wil namens de Partij Voor De Vrijheid alweer iets verbieden.

Pannenkoekenhuisjes

Nu is het de Koran, maar in de toekomst verwacht ik een verbod op Islamitische dieren, Islamitisch eten, pannenkoekenhuisjes waar ooit een Islamiet heeft gegeten en rode biet, een vergiet en de vergeetmeniet, alleen omdat er 'iet' in staat.

Na de beoogde neutralisatie van het Islamitisch gevaar zal Wilders waarschijnlijk alle Chinezen het land uit willen rotten.

Chinezen die met hun naar Chinees ruikende lichamen onze liften bederven, ons in december expres foeilelijke kalenders geven, ons weigeren het recept van hun tomatensoep te geven en die onze eetcultuur vergiftigen met Krokant Gebakken Vlees Met Kruiden. Als het aan Wilders ligt mogen we nog wel babipangang eten, maar alleen overgoten met appelmoes.

Waanzinplan

Een waanzinplan natuurlijk, het verbieden van de Koran. Iedereen moet kunnen lezen wat hij wil en een tekst kunnen uitleggen zoals hij dat wil. Domme klootzakken die in de Koran een legitimatie vinden om te moorden zullen er altijd bestaan, net zoals in dit land met de bijbel in de hand ongeboren kinderen worden geannexeerd, jongeren worden betutteld en kunst wordt verboden.

Mensen die echt willen kunnen in de nieuwe Ikea-gids een Zweedse samenzwering tegen de Nederlandse samenleving vinden. Bush voert op dit moment, gesteund door Blair en Balkenende een moderne kruistocht in Irak. Bijbel in de hand. Alles in gods naam.

Kinderspel

Vergeleken bij de kruistochten en de fnuikende invloed van het christendom op de Afrikaanse samenleving is het gevaar van fundamentalistische moslims kinderspel. Speldenprikjes zijn het, door Wilders met graagte uitvergroot tot een tsunami van Islamitisch geweld.

Wilders heeft makkelijk lullen, in zijn safehouse. Ja, natuurlijk, het is een schande dat hij wordt bedreigd en dat permanente beveiliging nodig is, maar binnen deze gegeven situatie gaat hij wel heel erg losjes om met het onbeperkt haat zaaien. Wat Wilders doet lijkt dapper, maar getuigt juist van een enorme lafheid.

Achter gewapend glas roepen dat de Koran eigenlijk net zo'n boek is als Mein Kampf, daarna kijken hoe dat soort holle retoriek valt en als de emotie wegebt weer veilig vanuit je levenslange beschermde status roepen dat alle Islamieten in Nederland verplicht een Hollands kapsel moeten nemen, op zondag hun Hollandse auto's moeten wassen en dat bij alle Islamieten de ballen met een hobbymesje door een Hollandse slager er af moeten worden gesneden. Als er maar over hem geluld wordt. Zoals in deze column.

Wilders kan alles roepen. Maakt niet uit. Hij zit veilig. Wij moeten morgen, als we ons lamsvlees op de markt gaan kopen, weer uitleggen dat we er veel genuanceerder over denken.

Bokito

Doe het als met Bokito. Kanaliseer de emoties die Wilders nu eenmaal oproept. Graaf een diepe kuil op het Binnenhof, muur van vijf meter hoog er omheen en zet Wilders zijn vaste bewakers om de kuil heen.

Duw hem drie keer per dag dat hok in en laat hem maar schreeuwen. We zullen dezelfde emotie voelen als bij Bokito. Wat gaat hij tekeer, wat loopt hij parmantig,wat laat hij zijn tanden zien en wat is hij inmiddels gevaarloos.

NicoDijkshoorn.com