Harry Potter gaat niet dood, krijgt vier kinderen en leeft nog lang en gelukkig. Severus Sneep gaat wel dood. Het nog te verschijnen laatste deel van de Harry Potter reeks is, zoals gewoonlijk, uitgelekt. En meteen wordt aan alle kanten ontkend dat het hier het echte boek betreft. Het zou om een vervalsing gaan. Door Nico Dijkshoorn.

Onzin. Voor iedereen die goed zoekt staat er op internet keurig een downloadbare pdf file klaar met daarin foto´s van alle pagina´s uit het boek. Ik heb hem al uit. Slecht boek, voorspelbaar einde en zes keer te lang. Het grappige is natuurlijk dat Potterfans juist niet zoeken op internet. Die liggen al vier weken met hun puntmuts onder de dekens te schreeuwen dat ZE HET NIET WILLEN WETEN.

Gele overhemd

Blijft prachtig om te doen, het einde van een boek of een film verraden. Titanic vond ik een rotfilm. Daar werkte het niet, naast iemand gaan zitten en fluisteren: ´die boot zinkt zo.´, maar bij veel andere films is het nog onbekommerd genieten. Ik doe het graag. Ga ik in de bioscoop zitten wachten tot de spanning oploopt en dan roep ik: ´die met die dat gele overhemd aan heeft het gedaan en gaat zo zelfmoord plegen.`

Mensen zijn daar zo kinderachtig in. Iedereen met een beetje verstand in zijn hoofd ziet bij een film meteen welke kant het opgaat. Dat flauwe ontkennen, omdat je er voor hebt betaald. Ik wil daar doorheen breken. In boekwinkels doe ik het ook. Ga ik bij de kassa staan wachten tot mensen na lang dralen een boek van 45 euro hebben afgerekend. Daarna snel naast ze staan en de laatste bladzijde voorlezen.

Brievenbus

Dijkshoorn, tegen spanning en sensatie. Ik ben voor duidelijkheid. Mannen die met de gordijnen dicht op zondagmiddag zitten te wachten op de samenvattingen van het voetbal, ik mag graag even door de brievenbus de uitslagen roepen. Vinden ze vaak niet leuk. Maar…geen enkele groep is zo makkelijk op de kast te jagen als de Harry Potter Fanclub.

Op zich natuurlijk al in en in trieste figuren, die verkleed als witte uil ´s nachts in de rij gaan staan bij een winkel om samen met andere Potter fans het verschijnen van een boek te vieren. Dolgelukkig met weer 800 pagina´s lauwe kak over een tovenaarsleerling.

Letterkakster

Zoals Dan Brown er in zijn eentje voor heeft gezorgd dat de hele wereld alleen nog maar slecht geschreven boeken leest over vage middeleeuwse mysteries, zo is Rowling verantwoordelijk voor de hoos aan ondermaatse magische kinderboeken. Als er iemand geld uit uw zak kan toveren dan is het deze letterkakster zelf wel.

Harry Potter heeft aan het eind van het boek vier kinderen. Wat een toeval. Aan het einde van de reeks worden er zomaar vier nieuwe Pottertjes op de wereld geworpen. Is dat marketingtechnisch toeval of niet?

Rowling stopt zogenaamd met de reeks, maar het is wel duidelijk; tot ver in de 21e eeuw zullen Rowling en haar snel bij elkaar getoverde kinderen ons blijven lastig vallen met oudbakken Potter avonturen. Vier vervolgen kunnen ze nu gaan schrijven. En die zijn ook al uitgelekt.

Dwarsfluit

De oudste zoon, Kilbing, heeft een rood litteken op zijn slaap en beweegt zich door de lucht met een paraplu. De jongste zoon, Zaubetto, is de muzikale van het stel en kan van zijn dwarsfluit een locomotief maken. Heeft hij geen moer aan, maar is wel prachtig te verfilmen.

Harry zelf komt ook nog in de tweede reeks voor. Die zit uitgeblust thuis, met een naakte dwerg op schoot, tot in de oneindigheid peperdure videogames van zichzelf te spelen en verandert af en toe, voor de lol, fans die bij hem aankloppen in Bekende Nederlanders of Vara-cabaretiers.

Nicodijkshoorn.com