Ik schrijf liever over iets anders dan dominante christenen, maar ze smeken er om. Ook deze week moet er op gezag van de regeringspartijen ChristenUnie en het CDA weer iets verboden worden. Het gaat om het programma De Gouden Kooi. Door Nico Dijkshoorn.

Tweede Kamerlid Joop Atsma van het CDA vindt het tv-programma te walgelijk voor woorden. Joop Atsma, de man die keihard knokte voor Lingo. Jammer voor hem dat god geen vijfletterwoord is. Ook wilde hij de Grote Donorshow bij BNN verbieden.

Atsma heeft bedrijven opgeroepen niet meer in het reclameblok rond de Gouden Kooi te adverteren. Albert Heijn heeft inmiddels gehoor gegeven aan deze oproep. Zelf vat Atsma het zo samen: 'Ik kan het niet verbieden, maar wel hopen dat het door gebrek aan adverteerders een stille dood sterft.' Weet u meteen waar het begrip Roomse Gluiperd vandaan komt.

Naakt slapen

Je begint je ondertussen af te vragen wat Joop nog meer wil verbieden. Naakt slapen, mag dat van god? Je ligt er toch opeens over na te denken. Misschien moet je wel in een schaapswollen pyjama slapen die door zeven keer zeventien vrouwen met het gezicht naar de tafelberg is gebreid.

Het is weer van een ongehoorde bedilzucht, deze actie van Atsma. Laat hij eerst eens de hand in eigen boezem steken. Joop maakt dagelijks deel uit van een Gouden Kooi die ik als vele malen erger ervaar dan die bungalow vol zwakzinnigen bij Tien. De Tweede Kamer moet bijna model hebben gestaan voor de Gouden Kooi.

Als er op één plek wordt gekonkeld, vanuit partijbelangen wordt gerommeld en als er ergens persoonlijke agenda´s en privébelangetjes voorrang krijgen dan is het wel op de werkplek van Joop Atsma. Je hoort Joop niet of nauwelijks over oud-minister Jo Ritzen, die van de Universiteit van Maastricht over de periode 1999-2003 maar liefst 372.000 euro ontving om een pensioengat te dichten. Dat is pas immoreel.

Foeilelijke telefoon

Met zijn allen in de rij gaan staan voor een foeilelijke telefoon, met echte bewegende plaatjes, dat is pas treurig. Vier dagen voor een winkel gaan liggen om die lullige Dick Bruna telefoon te kopen en alle media die daar dagenlang over berichten, dat vind ik stuitend. Ga die leegheid eens te lijf en blijf niet als een achterlijke Don Quichot vechten tegen verloedering op de televisie.

Alsof dat nog nieuws is. Wat een naïeve verontwaardiging. Nederlanders krijgen de televisieprogramma´s die zij verdienen.

WC scheurkalenderhumor

Robert Jensen trekt miljoenen kijkers met WC scheurkalenderhumor, de VPRO en de AVRO laten hun programma´s presenteren door mensen die in verband worden gebracht met kinderporno, topkok Gordon Ramsay vertelt een jonge kok dat hij fucking slechte fucking aardappels kookt in die fucking pan en dat hij fucking misselijk wordt van al die fucking lelijke witte engelse fucking klootzakken om hem heen en Herman den Blijker, die mompelende zeekoe met schort, krijgt op de Nederlandse televisie maanden de tijd om iedere week gratis en voor niets een reclameblok van een uur voor zijn nieuwe visrestaurant in Rotterdam vol te lispelen. Dat is pas om te kotsen.

Maar, de nood is pas aan de man als je kotst en er doorheen gaat rollen, zoals Terror Jaap uit de Gouden Kooi. Onsmakelijk? Ja. Maar verbieden? Nooit. Laat iedereen maar lekker kijken. Verloederde mensen die alleen maar kunnen lullen over geld, anale seks en macht.

Natasia

Deelneemster Natasia, die voor dit programma haar kind achterliet, zegt dat ze inmiddels al haar doelen heeft bereikt. Ze heeft nieuwe tieten, haar rijbewijs en ze heeft een man vol op zijn kloten geschopt. Ze kan nu met een gerust hart naar huis.

Niks verbieden. Mensen zijn slim genoeg om hier naar te kijken en zelf te oordelen. Maar, zoals ze dat al twintig eeuwen gewend zijn, denkt christenmens Joop Atsma graag voor anderen, zoals god ooit alles al een keer voor hem heeft bedacht. Verbied dat een keer.

Nico Dijkshoorn
www.nicodijkshoorn.com