Victoria Beckham is gekozen tot Vrouw van het Jaar. Dat vind ik nou eens leuk, positief nieuws. Ok, de prijs werd wel uitgereikt door een glossy tijdschrift, maar dat maakt niet uit. Door Nico Dijkshoorn.

Je kunt daar heel cynisch over doen, maar dit is het verdiende steuntje in de rug voor alle vrouwen die serieus bezig zijn met de vochthuishouding in hun opperhuid, met het model haar van hun man en het implanteren van chips net onder de hoofdhuid van hun kinderen.

Je kunt zeggen: 'ja maar Makele Zibiki, die al veertig jaar lang ergens vanuit een hut van klei met een houten stok de aids uit de lichamen van Afrikaanse kinderen probeert te ranselen, had die hem eigenlijk niet verdiend?', maar dat vind ik kortzichtig.

Frietzakken

Als iemand deze prijs verdient, dan is het Victoria. Die vrouwen in Afrika die hebben geen idee van huidverzorging. Die lopen allemaal maar met die ingedroogde frietzakken van vlees onder hun kin hun kinderen karnemelk te geven, terwijl Victoria al zoveel verder is. Die heeft het, in samenwerking met Coca-Cola, nu al voor elkaar dat er via een ingenieus systeem Coca-Cola Zero uit haar niplettes vloeit. Een frisdrankborst voor dorstige sporters, dat zie ik die Afrikanen nog niet uitvinden.

Ik vind het een sterk wijf, Victoria. Wat ook veel mensen vergeten is dat ze Elton John onschadelijk heeft gemaakt. Alleen daarom gun ik haar de Nobelprijs voor Vrede. Voordat Elton haar ontmoette schreef hij nog gewoon kudtliedjes over dode vrouwen. Sinds hij met Victoria winkelt schildert hij alleen nog maar hertjes op theekopjes.

Entrepreneur

De prijs is ook heel specifiek naar Victoria gegaan omdat ze de beste entrepreneur van het jaar is. Dat ben ik met de jury eens. Er is geen betere entrepreneur dan Posh Spice. Veel mensen weten niet wat het betekent, maar ik zeg al jaren dat Vicky, want zo mag ik haar noemen, een van de ambassadeurs is van het entrepreneuren.

Ik heb het haar een paar keer zien doen en dat vergeet je nooit meer. Niet zo ervaren entrepreneurs die rommelen maar wat aan met een emmer en een slang, maar Vicky maakt er iets heel ontroerends van, het vullen van een 10 liter emmer met je eigen lichaamsvet. Ik weet toevallig dat ze het in Spanje van een speciale varkensboer heeft geleerd. Die heeft twee jaar geleden nog in 6 uur tijd bij twee volwassen vrouwen 40 kilo vet geentrepreneurd. Dan ben je een hele grote.

Nieren

Vicky zit nu al, na krap een jaartje, tegen de absolute top van het entrepreneuren aan. Die schraapt binnen een half uur het lichaamsgewicht van Bart de Graaff van haar rug. Om u een idee te geven. Leg veertig nieren op elkaar, zet er een staafmixer in, en dan heb je een beetje een idee wat Vicky entreponeert. Grote klasse dus.

Wat niet veel mensen weten is dat Vicky best wel gierig is. Iedereen lult elkaar maar na, dat ze met geld smijt, maar ik weet toevallig dat zij zelf, met een nijptang en een doe het zelf chirurgisch setje, die elektronische veiligheidschips in de hoofdjes van haar kinderen heeft geplaatst. Als ze hun haar lang dragen dan zie je er niets van. Eentje mag voorzichtig al weer hele zinnen spreken.

Anorexia

Mensen oordelen zo makkelijk. Ja, ze neemt onze David Beckham mee naar het verre Amerika, dat is waar, maar dat zij gewone Amerikaanse vrouwen kennis laat maken met anorexia, hoe waardevol is dat niet? Terechte winnaar dus.

He, fijn merk ik, een positieve column schrijven. Iedereen die mij cynisme verweet, u had gelijk. Daarom volgende week weer een leuk vrouwenonderwerp. Dan meer over de actrice uit de Grote Donorshow die nu in workshops aan kankerpatiënten gaat leren hoe ze het in een uurtje weg kunnen acteren.