De statenverkiezingen, de slechte opkomst etc., het is natuurlijk allemaal maar marginaal nieuws vergeleken bij wat nu al 'de vliegtuigaffaire' wordt genoemd. Onder een aansprekende kop werd het nieuws eergisteren op deze site gebracht. 'Man ejaculeert op slapende vrouw tijdens vliegreis ' Een vent naar mijn hart. Door Nico Dijkshoorn

De nieuwe Jan D'Arc van masturberend Nederland. Het bericht komt niet geheel toevallig vlak na het moment dat de zender Tien heeft besloten om een documentaire over een masturbatiemarathon te schrappen.

Jammer. Ik verheugde me er net zo op. Zaadlozen voor het goede doel, wie kan daar tegen zijn? Op een volstrekt individuele wijze je betrokkenheid met bijvoorbeeld de leprozen in India tonen, het is blijkbaar onmogelijk.

Ik had die documentaire juist wel willen zien. Als een vlieg op de muur de voorbereiding van de ejaculeerders volgen. Ontroerende beelden van een trek-activist die zich door zes emmers vol oesters heen slurpt om daarna als een menselijke kiwi aan de start te verschijnen. Een dun velletje vlees vol met zaad. We gaan het helaas niet zien. Mag niet, want masturberen is vies.

Masturberen voor vrede

Teleurstellend dat het masturberen voor vrede op deze manier in het verdomhoekje zit. Ik heb een half jaar geleden het prima georganiseerde Jacking Off For Sick Penguins festival meegemaakt en dat was juist heel integer 10.000 mannen in een hal die allemaal maar één doel hadden, hun zaad losjes uit de heupen slingeren ten behoeve van de koningspinguïn.

Emotionele taferelen toen de hele hal stond te wachten op de laatste deelnemer, die met een bekertje en een playboy in zijn vrije hand zijn bijdrage doneerde. De zaal, hoe zal ik het zeggen, explodeerde bijna na zijn verlossende gift. Niemand voelde gêne, want het was voor een goed doel.

Liefdadigheidswerk

Ik vind het betreurenswaardig dat dit liefdadigheidswerk meteen weer belachelijk wordt gemaakt. Als de EO het had uitgezonden was er denk ik anders op gereageerd. Nu heeft men toch gedacht: Talpa, Gouden Kooi, Bridget Maasland, Tepels en daarna zijn er foute conclusies getrokken. Andries Knevel, die backstage de deelnemers interviewt, dat zou misschien wel hebben gewerkt. Seks en liefdadigheid, het is blijkbaar nog een taboe en je ziet wat er nu gebeurt.

Wildgroei

Als je die vrijheid van lozen in gaat dammen krijg je meteen weer wildgroei. Dat is ons voorland, met de huidige regering. Excessen door stelselmatige loosonderdrukking. Dan krijg je dus militante trekkers die proefprocessen proberen uit te lokken, zoals deze winterschilder met eigen verf in dat vliegtuig.

Het is jammer dat een vrouw er nu de dupe van is geworden, maar waar wordt geloosd vallen spaanders. Het roept ook een hele wereld op, dit bericht. Hoe is dat gegaan? Heeft hij de voorbereiding op het toilet gedaan, steeds mobiel bellend met de actievoerders op de grond en heeft hij zich in een soort van sprint richting vrouwenwang begeven of is het meer ordinaire pornowerk geweest, de wild bewegende schootdeken twee plaatsen naast de slapende vrouw.

Het rare is dat dit geval heel veel aandacht krijgt, daar waar andere acties in vliegtuigen veel onopgemerkt passeerden. Zo bakte onlangs een ten onrechte ontslagen kok illegaal zestien moten zalm op een meegesmokkeld gasstelletje tijdens een lijnvlucht naar Madrid en liet een dompteur met een ongeneeslijke ziekte op rij 17 een heel klein roofdier stiekem door een hoepeltje springen. Daar hoor je dan niets van.

Ik ben er van overtuigd dat ook dit weer allemaal te maken heeft met de Christelijk Ethische knoet. Als je het dan toch op die manier wilt bekijken, dan had deze vrouw voorhoedewerk kunnen verrichten. De dader haar andere wang aanbieden.