GeenStijl gaat het publieke bestel in. Nu.nl kreeg inzicht in de nog strikt vertrouwelijke conceptprogrammering. Leest u mee? Door Arjan Dasselaar

Ik moet zeggen dat ik wat sceptisch was toen ik las dat het succesvolle weblog GeenStijl van plan was een omroep op te richten onder de naam Powned. Niet omdat ik denk dat ze het niet zouden kunnen. Moderne journalisten zoals die van GS zijn geen one trick ponies en kunnen heus meerdere mediavormen aan.

Maar zou het Hilversumse Umfeld ze niet veranderen? Nu al wordt in de tv-goegemeente met steeds meer respect, of nou ja, steeds minder weerzin, over de Roze Horde gesproken. Voor je het weet heeft Fleischbaum zijn eigen column bij Buitenhof.

1-aprilgrap

Kortom, mocht het allemaal geen 1-aprilgrap zijn, komt uw 5,76 euro dan wel goed terecht? Via een high-tech anoniem mailbericht kreeg ik inzicht in de conceptprogrammering voor het eerste jaar van GeenStijl. Oordeelt u zelf:

Pruttelen met Pritt. Educatief kook- en autoprogramma. Vol originele culinaire adviezen. Terwijl Pritt Stift zijn houtduif op klassieke Franse wijze bereidt, debiteert de succesvolle GeenStijl-redacteur wijsheden over het rijden in Volvo's. Met als terugkerend item: Bavo Basta, waarin Bavo Galema aan de meest gruwelijke autoexperimenten wordt blootgesteld. In aflevering 1: hoe lang houdt Bavo het vol aan de trekhaak van een Peugeot 407 SW?

Losbandigheid

Matigen met Mutsaerts. Losbandigheid is tegenwoordig burgerlijk. En GeenStijl dus niet. Daarom vertelt Mutsaerts wat een echt goede ouder (m/v) zijn kinderen met oud en nieuw dient te serveren. Met ondermeer: 20 macrobiotische methoden om water te koken.

Wondere Wereld. Prof. Hoxha bespreekt zijn favoriete gadgets. Met als speciale gast: Chriet Titulaer, die vanuit Kamp Holland ingaat op de vraag of een kunstbaard wellicht een oplossing zou zijn voor Taliban met huidirritaties.

Onderzoeksjournalistiek

Cremtime. Onderzoeksjournalistiek programma waarin politici op de korrel worden genomen. Verslaggever Rutger Castricum duikt in het verleden van regenten die op de een of andere wijze hun macht lijken te hebben misbruikt. In de eerste aflevering: het Almelose college van B&W wordt in verband gebracht met een groot krentenwegge-schandaal waarin melamine verwerkt zou zijn.

Bimbo TV. De redactie van het aan GeenStijl gelieerde Sp!tsnieuws verzorgt uw dagelijkse portie foto's van totaal onbekende Britse glamourmodellen die zelfs met zes lagen Photoshop maar nauwelijks appetijtelijk zijn te noemen.

Te overzichtelijk

Tin Foil Palace. Uw wereld is te overzichtelijk? U wil er niet aan dat u goed wordt geïnformeerd door de media? Kijk dan naar dit programma van GS-redacteur Stockton, die vanuit zijn commandobunker (de tochtige zolder van zijn ouderlijk huis) de meest waanzinnige samenzweringstheorieën op geloofwaardige wijze uitlegt. In aflevering 1: de aankomende annexatie van Groningen door Friesland.

U begrijpt, ik word gelijk lid.

Arjan Dasselaar