Zo. Heb ik tenminste je aandacht. Want de charmeurs staan in de rij bij de onbetwiste GroeneLeidster. Je moet regeren! Door Peter Wierenga

De koningin van het bal, dat ben je. Het moet niet veel gekker worden, als zelfs het CDA openlijk zinspeelt op een coalitie met GroenLinks.

Diezelfde politici die jij, ons staatsrechtelijk geweten 2.0, in het Irak-debat met de grond gelijk maakte. Die jou al die jaren niet hebben zien staan. En die nu het land willen regeren met de VVD, D66 en jouw partij. O zoete wraak!

Of voelt het toch anders? Je huivert nog steeds een beetje bij het idee, zo beken je in een hoekje op het web.

Elsevier

Want laat ik eerlijk zijn, ik ben niet de eerste die dit signaleert. Elsevier plaatst billboards met jou als minister-president en HP/De Tijd ziet het er ook wel van komen, zo’n regenboogcoalitie. De laatste noemt het al het roti-akkoord, naar jullie gezamenlijke tripje naar Suriname.

Het toverwoord is hervormen. Vlottrekken van de woningmarkt, vergroening van de economie, flexibeler maken van de arbeidsmarkt. Om de verzorgingsstaat op termijn overeind te houden. Net zoals D66 wil. Toch?

Vriendje Alexander

Dat je het met je vriendje Alexander prima kan vinden, dat straalt er bij de interruptiemicrofoon vanaf. Die is tenminste progressief. Die wil samen met jou in Paars-plus. Maar nu de VVD de grootste lijkt te worden is dat vrij kansloos, Rutte heeft geen paars hart. Ook jíj zou liever de PvdA er bij hebben, maar man man man wat maakt die Cohen er een potje van. Niet de gedroomde leider van links. Ja, Femke, dat zijn jouw eigen woorden.

Vind ik leuk, dat je af en toe vloekt in de linkse kerk. Dat je niks met een hoofddoekverbod hebt, maar bekent dat je wel eens denkt: meid, slinger dat ding toch van je kop. Goed gesproken, laat al die zure pruimen maar verontwaardigd briesen, jij en ik weten wel beter: mooie haren moeten wapperen. Ook als het toevallig moslima-haren zijn.

Gays hebben eveneens een speciaal plekje in je hart. Dus roep je Rouvoet op om afstand te nemen van het Reformatorisch Dagblad, dat sodomisten in Afrika liefst zwaar gestraft ziet.

Tja, het is een bitter gelag voor orthodoxe christenen dat de Kamer het ontslaan van homoseksuele leraren vanwege hun geaardheid wil verbieden, en dan geeft het CDA ook nog eens de voorkeur aan… jou.

Vrijzinnig

Hatsikidee, dat wordt vast minder betutteling. Stiekem ben je vrijzinnig, niet voor niets riepen jongeren jou ooit uit tot Liberaal van het Jaar. Oke, ze zullen jou nooit zien in blazer met parelketting, maar een groene fanatica in tuinbroek ben je zeker niet.

Dat je ooit in een oude Mercedes reed vind ik eigenlijk wel stoer. Nu nog even instemmen met tien nieuwe kerncentrales en het gaat helemaal goedkomen met die regenboogcoalitie…

PS Kom maar op met dat knietje!