Landgenoten, er moet mij iets van het hart. Een gevaarlijke golf van emotie waart door Nederland. Door Peter Wierenga.

Een nationaal tekort aan zakdoekjes dreigt. En dat alles door die $!%&* omroep.

Als we iets niét kunnen gebruiken in deze tijden van economische crisis, is het wel dit: volwassen mannen, de ruggengraat der natie, die als een blok vallen voor een blond huppelkutje genaamd Yvon.

Oersterke boerenzonen die een potje grienen als ze een vrouw moeten dumpen. Die de volgende ochtend trillend op de trekker zitten. Daar gaat weer een kostbare oogst aardappelen verloren, dat zie je zo.

Emmervullend gejank

Nog zo’n gevaar: die eeuwige queeste naar uit het oog verloren familieleden overzee, steevast eindigend met emmervullend gejank en geslobber. Of die semi-boeiende Rob Kamphues, die 24 uur ongewenst intiem is met de psyche van een of andere BN’er.

Waar zijn onze normen en waarden gebleven?

Arie Boomsma

En als klap op de vuurpijl is daar Arie Boomsma, de homo-erotische discipel uit de sportschool, die de stoerste mannen van het land net dat laatste zetje geeft om uit de kast te komen.

Zijn we mooi klaar mee, nog even en alle boten zitten vol op de Gay Pride. Kan André weer gaan uitleggen waarom hij daar niets te zoeken heeft.

VOC-mentaliteit

Waar hebben wij die tsunami aan tranentrekkers te danken? U raadt het al: het is die roomse zender, dat paapse bolwerk, de Katholieke Radio Omroep. Keer op keer verslappen zij onze VOC-mentaliteit met beelden van afscheid nemende stelletjes op Schiphol.

Ook ik trapte er keertje in, met mijn stomme Zeeuwse kop. Terwijl ik als calvinist in hart en nieren toch beter zou moeten weten. Ook ik smolt, voor die mooie ogen van Lucille Werner. Met betraande wangen bleef ik achter toen die droom uiteenspatte.

Nu zit ik thuis in Capelle soms stiekem mee te raden bij Lingo, bij wijze van afkicken.

Krachtig tegengeluid

Maar ik kan niet langer aanzien hoe dit mooie landje kapot gaat aan een overdosis emo-tv. Het is tijd voor een krachtig tegengeluid. Kijkt u liever naar RTL Boulevard, met mijn maatje Albert Verlinde.

Gegarandeerd het laatste nieuws over Jan.. eh Wesley en Yolanthe, gewone Hollandse helden. Bianca en ik smullen ervan.

Comedy Central

Of stemt u af op Comedy Central. U weet, ik ben dol op cartoonisten en wat die creatievelingen maken. Zoals South Park. Laatst hebben Ernst en ik dubbel gelegen om de aflevering met die malle Profeet, hoe heet ie ook al weer.

O ja, Mohammed! Hebben we met ons hele demissionaire clubje proberen na te tekenen, Eimert bleek er een meester in. Echt stukken leuker dan dat depressieve geleuter van Frits Spits.

Niet-bindend kijkadvies

Dát gevoel wil ik met u delen. Daarom heeft de ministerraad vandaag besloten om een niet-bindend kijkadvies af te geven aan alle Nederlanders. Bea heeft het zojuist per Koninklijk Besluit bekrachtigd. Zodra u het logo van de KRO ziet: zappen!

Was getekend, mr.dr. J.P. Balkenende, Minister van Algemene Zaken, Minister-President.