Beste meneren en mevrouwen van de gemeente Eindhoven,
Hier nog een brief van Ad en Jos. U weet wel, van de Post Duiven Vereniging Eindhoven. We wilden u even bedanken voor die smak geld die u naar ons heeft overgemaakt. Hartstikke fijn zo. Door Thijs Zonneveld.

Doen jullie eindelijk eens wat nuttigs met al dat belastinggeld. Je kunt als gemeente wel geld in scholen en ziekenhuizen blijven pompen, maar op een gegeven moment wil je toch iets wat een beetje sexier is.

Wij zitten hier te koeren van geluk. Al dat geld; we weten van gekkigheid niet meer wat we er mee moeten doen. U had het ooit over schuld saneren. En sparen. En zo. Nou, dat is er niet helemaal van gekomen.

Ad rijdt sinds kort in een Ferrari en Jos heeft zijn vrouw een borstvergroting gegeven. En de rest van de 'lening' hebben we meteen verbrast door vijftig miljoen ton luxe duivenvoer (met extra linolzuur voor een gegarandeerd glanzend veerdek) te kopen. En o ja, we hebben meteen maar drie nieuwe duiven voor een godsvermogen aangeschaft. Je moet toch wat.

Ter informatie: we hebben een klein duifje gekocht dat Dries heet, samen met een middenafstandsdoffer met de naam Kevin. Veels te veel geld voor betaald, maar dat maakt niet uit; centen hebben we toch zat dankzij jullie.

Daarom hebben we meteen ook maar een talentvolle roodwithalsjuffer uit Rotterdam gehaald. Georginio heet ie. Daar gaan we hier in Eindhoven met z'n allen nog veel plezier van beleven. Gemeenschapsgeld maakt gelukkig, dat weet iedereen.

Er zijn een paar andere Nederlandse duivenclubs die mekkeren over competitievervalsing, maar dat slaat als appelgebak op een drumstel. Die clubs hebben ook wel eens een zak geld van hun plaatselijke gemeente gekregen.

In Arnhem schijnen de wethouders nog steeds spontaan in huilen uit te barsten als iemand de naam van de plaatselijke postduivenvereniging noemt. En in de zuidelijke helft van het land steken de gemeentes zo veel in de edele duivensport dat er op iedere straathoek een postduivenclub zit. Zonder lokale postduiventrots tel je nu eenmaal niet mee als stad of dorp.

Het is een hebbedingetje, zo'n duivenclub. Ja toch? Vooral omdat al die verveelde inwoners dan tenminste af en toe wat te doen hebben in het weekend. Geef het volk brood en duiven – en je zit geramd als wethouder of burgemeester. Zeker als de plaatselijke duivenclub ook nog een beetje presteert.

Wij hebben grootse plannen met de PDV Eindhoven, beste meneren en mevrouwen van de gemeente. We kopen gewoon nog meer goede duiven en dan rollen de bekers vanzelf binnen. Kampioen van Nederland, kampioen van Europa, kampioen van de wereld. Alles kan. U hoeft alleen maar te dokken. U kent het rekeningnummer.

Houdoe,

Ad en Jos
PDV Eindhoven

P.S. Eindhoven de gekste!