Beste meneren en mevrouwen van de gemeente Eindhoven,
wij zijn Ad en Jos, de voorzitter en de penningmeester van PDV Eindhoven. PDV, dat staat voor Post Duiven Vereniging, maar dat wist u vast wel. Door Thijs Zonneveld

Wij hebben Eindhoven de afgelopen jaren op de kaart gezet in de sportwereld. Ons clubhuis hangt vol met bekers en lintjes en vaantjes. Wij staan voor succes. Nationaal (eenentwintig maal kampioen van Nederland bij de lange-afstands-doffers), maar ook internationaal. Zo werd PDV dit jaar nog verdienstelijk vijfde bij het Europees Tortel Concours van Denderwindeke. En we pakten ook nog bijna de prijs voor Meest Elegante Koerduif op het Internationale Duiven Festijn van Rukurikovkov.

Maar nu wil het toeval dat we een klein probleempje hebben. De kas van PDV Eindhoven is leeg. Geen geld. Nop. Nakkes. Nada. Sterker nog: we hebben een schuld van hier tot Geldrop. Een gat op de begroting, zoals dat heet.

Dat komt doordat we dachten dat we dit jaar wel weer kampioen van Nederland zouden worden en een ticket voor de lucratieve Champions Cup af zouden dwingen. Maar dat is mislukt, onder meer omdat we onze sterduif Miep voor een prikkie hebben verkocht aan een duivenmelker uit Barcelona en doffer Rudolf een langdurige schorsing aan zijn broek kreeg vanwege pikken naar een concurrent. (Met die schorsing waren wij het overigens niet eens, maar dat terzijde.)

Na die tegenslagen hebben we de verenigingskas omgekeerd en al ons geld in krasloten gestopt onder het mom: je moet krassen, anders kun je niet scoren. Het resultaat: nul. Pure pech.

Extra zaad

En nu zitten we dus met een liquiditeitstekort. Dat is lastig, want we moeten extra veel zaad kopen voor onze topduiven. Die arme vogels verdienen ook wel eens een bonusje – ja, ook nu we maar derde zijn geworden in de nationale competitie. En bovendien moeten we ook een paar nieuwe sterduiven aankopen, anders verliezen we de aansluiting met de andere clubs.

De oplossing voor onze lege portemonnee is heel simpel: de gemeente Eindhoven. Jullie dus. Wij hebben vernomen dat jullie 'grond opkopen' van verenigingen die een algemeen belang dienen. Dat komt mooi uit. Wij dienen een algemeen belang (weet u dat er honderden Eindhovenaren zijn die jaarlijks genieten van de successen van PDV?) en wij hebben nog wel een stukje grond te koop: die onder het clubhuis. Wij verkopen die tachtig vierkante meter aan jullie voor een smak geld, en we huren het de komende eeuw terug voor een zacht prijsje. Doen we net alsof het een zakelijke transactie is. Of een leninkje dat jullie nevernooit meer terugkrijgen.

Voel je niet bezwaard: andere gemeentes doen precies hetzelfde. En mocht een van jullie moeilijk doen: we weten waar jullie wonen en we hebben supporters met kale koppen en veel tatoeages.

Ons rekeningnummer is 612734637. Wij zien het geld gaarne tegemoet. Liefst veel.

Met de hartelijke groeten,

Houdoe,

Ad en Jos
PDV Eindhoven