Ik twijfel. Toen Royston werd geboren, was Clarence net elf jaar oud. Dat lijkt een tikkie jong om vader te worden. Aan de andere kant: Clarence is altijd heel vroeg volwassen geweest.

Twee weken geleden. Mooiste voetbalmoment van het jaar: Royston en Clarence komen elkaar tegen in een Madrileense middencirkel.

Royston pakt de hand van Clarence vast, geeft er een kusje op. Clarence aait Royston over zijn bol.

Daar in die middencirkel in Bernabeu staan een vader en een zoon op het trapveldje om de hoek, op een doordeweekse woensdagavond.

Het avondeten van mama Seedorf zit net achter de kiezen, kleine Royston heeft pa overgehaald nog even een balletje te trappen voordat hij moet slapen.

Beetje per ongeluk

De straatlantaarns zijn al aan, ze hebben net een potje één tegen één gespeeld – Royston druk rennend achter iedere bal, Clarence vanuit stilstand. Bij 9-9 heeft papa zich door zijn benen laten spelen. Een beetje per ongeluk, een beetje expres.

Clarence is trots op zijn kleine Royston. Aait hem nog eens over zijn bol. Daarna huppelt Royston verder, Clarence kijkt hem na.

Penalty’s

Clarence & Royston: Seedorf senior & Seedorf junior? Ik weet het niet. Niets is onmogelijk. Een man die op zijn zestiende debuteert in het eerste van Ajax en een paar jaar later als international al de verantwoordelijkheid aandurft om penalty’s de tweede ring in te jagen, die kan heus ook op zijn elfde vader zijn.

Clarence is zijn leeftijd zijn hele leven al minimaal acht jaar vooruit. Op de kleuterschool adviseerde hij zijn onderwijzers ongetwijfeld welke lesboeken te gebruiken, op zijn zevende bedacht hij een plan om de klimaatverandering te keren en toen hij tien was solliciteerde hij bij de VN om president van de wereld te worden.

Vader

Het was dat er zeshonderd camera’s op die middencirkel in Madrid stonden gericht, anders was ik niet op het idee gekomen dat Clarence een voetballende zoon had. Hoewel: Royston zei het deze week gewoon: ‘Clarence is als een vader voor me.’

Verder had hij het erover dat ‘zijn vader’ hem regelmatig adviezen geeft: blijf hard werken op de training, laat het Nederlands Elftal voorlopig voor wat het is (net als papa). En wees altijd beleefd.

Nou, dat doet hij, die kleine Royston. Hij zegt altijd meneer als hij het over zijn trainer heeft. Foppe de Haan was zelfs meneer Foppe toen hij Royston buiten de selectie van Jong Oranje zette vanwege een conflict over een vet lauw klokkie,

Señor Pellegrini

Real-trainer Pellegrini is ook señor Pellegrini als hij Royston op de tribune zet. Het zou me ook niet verbazen als hij mijnheer Ruud zegt tegen ploeggenoot Ruud van Nistelrooy. Respect voor ouderen: het moet hem zijn ingepeperd vanaf zijn geboorte.

Zouden Clarence en Royston niet mee willen doen aan het nieuwste kwijlprogramma van Caroline Tensen? Weg met al die onbekenden die hun eigen privacy en DNA verkwanselen voor een paar minuten op tv; hoog tijd voor een speciale aflevering met de twee best gebekte voetballers die we rijk zijn.

Geen twijfel

Ik zie ze al staan, vlak nadat ze het hele land hebben laten zien dat hun DNA als twee druppels water op elkaar lijkt. Geen twijfel mogelijk. Royston pakt de hand van Clarence, Clarence aait Royston over zijn bol. Alsof ze op het trapveldje om de hoek staan.

De dag na de returnwedstrijd AC Milan – Real Madrid (Clarence in het veld, Royston op de tribune) zag ik op de Spaanse tv een uitlooptraining van De Koninklijke. Vlak voordat de spelers naar de kleedkamers verdwenen, nam Royston nog een pingel op keeper Casillas. Hij scoorde onberispelijk.

Toch weer twijfel.