Eigenlijk zou presentator John Williams koppels moeten helpen in zijn programma ‘Help mijn man is klusser’. Vrouwen bijstaan met een koppige man aan hun zijde, die zich een ware kluskoning waant. Maar Johh is met zijn goeie looks en psychische spelletjes niets minder dan een gewiekste tv-maker en fervent stoker. Door Jamie Li

Het scenario luidt herhaaldelijk: man met twee linkerhanden heeft vrouw beloofd zélf een paleis te maken van hun stulpje, maar uiteindelijk blijven alle laminaatdozen, plintjes en behangrollen stofophopend in de schuur liggen. Of gewoon midden in de woonkamer, wat maakt het uit. Want dat vloertje kan niet eerder gelegd worden totdat de badkamer verbouwd is en de aanbouw kan vrouwke wel vergeten mits de serre dubbelglas heeft plus de langverwachte jacuzzi. Bovendien kan de jacuzzi pas komen als de keuken drie fornuizen rijker is en dát kan pas weer wanneer de garage is omgetoverd tot city spa. Daar heb je natuurlijk niemand minder dan Williams als ultieme relatie- bouw- en opruimbemiddelaar voor nodig.

Nu ben ik al een paar keren tijdens een rondje ongeïnteresseerd zappen, geheel per ongeluk, blijven haken bij John W. Écht per ongeluk, want er zijn natuurlijk veel gavere manieren om je donderdagavond in te vullen, maar dat terzijde. Ik zag ’t meteen: John is een stoker. Hij komt helemaal niet langs om aan je huis te bouwen, hij komt je relatie verbouwen. Let maar op als hij weer een dame apart neemt. Ik constateer quotes die alleen van een stoker kunnen zijn.

“Dit is toch niet te geloven?”
“Hoe heb je dit vol gehouden?”
“Dat jij dit accepteert!”
“Ik zou dit niet pikken.”
“En ondertussen doet hij niks!”
“Ik ben echt sprakeloos.”
“Hoe voel jij je nu?”
“Wat vind je ervan dat hij zo met je omgaat?”
“Hij houdt helemaal geen rekening met je.”
“Vraagt hij jou wel eens wat jij hiervan vindt?”
“Kan jouw mening hem überhaupt iets schelen?”
“Dit is erg!”
“Ik heb wat woorden met hem gehad ja, heeft hij daar niks over gezegd?”
“Kom maar even hier (knuffelmomentje).”

Het resultaat? Knallende ruzie achter de schermen. Maar wees niet getreurd. In ‘Het spijt me’ maakt John alles weer goed.