Ook al zijn de shapes van Beckham’s zaakje nog zo goed te zien in de herenondergoed campagne van H&M, word ik nog steeds niet heet van de man. Door Jamie Li

Iedereen heeft het over de wulpse ballen van Beckham. En vooral de heerlijkheid daarvan. Maar ik hoor ook krolse geluiden uit elke hoek over zijn gespierde lichaam, zijn sexy tatoeages, zijn bouw, zijn uitdagende, stoere blik en de sunkissed manen die zwoel wapperen over de groene velden. ‘Pfiet pfieuw, dat lichaam!’, hoor ik zevenentwintig keer op een dag. Negentig procent van mijn vriendinnen hebben met de gedachte gespeeld te tongen met een H&M billboard. Zes procent gaat ‘gewoon’ voor een laptop screensavertje en de overige vier procent houdt het bij een uitgebreide dagdroomsessie. En dan heb je mij: ik moet er niets van weten. Sterker nog, ik blijf nog kurkdroog als Beckham me een lapdance geeft van drie uur - naakt!

Dat zette me aan het denken. Er was iets mis met me. Het klopte niet dat één van ’s werelds felbegeerde mannen me koud laat. Dan begin je toch met vragen stellen. Hardop. Wat is er mis met mijn gevoelens? En: val ik dan tóch op vrouwen? Of: hoe kan het dat ik na úren staren naar de Beckham abri nog steeds geen reuring voel in de onderbuik/broek? Hoezo ben ik niet jaloers op Vic, noch Rebecca? Ik snapte het niet. Dit zat niet pluis. Dus deed ik er alles aan.

Youtube. Ik bekeek fragmenten van voetbalwedstrijden waar Beckham in schitterde. Ik heb alles gezien. Van slidings waarbij ontblote lichaamsdelen buiten zijn tenue floepten tot gewoon wat losse hoektrappen. Ik stortte me op Armani campagnes uit de oude doos. Ik rolde poster na poster uit en hing ze op in mijn woonkamer. Ik las interviews van de voetballegende, want misschien zat het ‘m wel in zijn innerlijk. Maar ook daar bloeide niets uit. Zelfs de geoliede lichaam- truc werkte niet. Mijn laatste poging was een video interview. Helaas nog verder van huis. Want wat heeft Dave een non-verleidelijke stem. Best knap overigens, want een Brits accent is negen van de tien keer een ladykillende eigenschap. Om maar te zwijgen over zijn Twilight hoektanden.

Succes ermee Vic. Hou die ballen en voetbalbenen maar bij je. Ik wacht op een samenwerking tussen H&M en Ryan Gosling. Nu al benauwd. Pfoe!