Ik las een artikel over het oprukken van bedbugs in Nederland: de parasiet die misschien wel stiekem in je slipje kruipt. Ongewild, met z’n vrienden. Bijna een soort van groepsverkrachting. Door Jamie Li

Nederland heeft te maken met een extreme stijging van bedwantsen, oftewel bedbugs. Het gaat om een parasiet die het gemunt heeft op je matras. Bovendien is het beestje dól op warme plekken, dus één en één lijkt mij twee en feest hij er vast op los in je slipje of in je sok. De viezerik. Je merkt er niets van op wat jeuk en rode plekjes na.

Er zijn volgens nieuwskrant Spits een aantal manieren hoe de pissebed look-a-like met je tussen de lakens beland. Zo boeken steeds meer mensen een goedkoop hotel of hostel in het buitenland: de standplek van bedbugs. Vooral New York heeft er een handje van. En aangezien ze ook in je kleding leuren, neem je zo een groep bedwantsen mee naar huis in je fancy Louis Vuitton koffer. ‘t Is voor zo’n beestje natuurlijk ook maar gewoon een fantastische trip! Naast goedkope verblijfplaatsen schijnen ook piloten en stewardessen een aardige vinger in de parasietenpap te hebben. Het sexy uniform lijkt op het eerste oog reteverleidelijk, maar nu weet je beter. Wees ook op je hoede als je denkt een charmante piloot in de pocket te hebben, want het enige wat je in de pocket hebt is een groep bedwantsen, in je beha.

Heb ik weer. Ik ben precies een typische schijtburger die met alles bang te maken is. Kranten zijn niets voor mij. Luidt het laatste nieuws dat je van taugé dood kan gaan, eet ik nooit meer taugé. Eén keer Opsporing Verzocht en ik durf niet meer over straat, omdat ik in elke burka een bivakmuts zie. Ik ben megabeïnvloedbaar. Nu kamp ik met paniekverschijnselen. Ik mep op elke rode plek op m’n been, hopende dat ik een bedwantsje vermorzel. Want ze schijnen je benen extra smeuïg te vinden.

Ik ben gewoon een bang konijn. Bang dat ze me tóch vinden. Helemaal toen ik in een moment van verstandsverbijstering het woord ‘bedwants’ intikte in de Google zoekbalk. Beloof me dat je de bedkrengen nóóit googelt. Daar ging ik de mist in. Vannacht vind je me dekenloos op koud laminaat. Gewoon, voor de zekerheid.