Ik kan niet stoppen met eten. Afgelopen weekend ging ik van drie plakken zelfgemaakte cake naar twee borden zuurkoolschotel. Ach, het zijn de donkere dagen. En daarom wens ik dit jaar een Radmilo onder de boom. Door Jamie Li

Radmilo is de held van het RTL 4 programma Obese. Radmilo is niet gevoelig voor smoesjes. De personal trainer drilt er zo 600 push ups doorheen. Chanteer ik mijn vriend dat hij geen uitgebreide massage krijgt, zo lang ik dat bakje chips niet in handen heb, gaat hij gewoon akkoord. Die is zo om. Radmilo niet, die is daar niet gevoelig voor. Radmilo is wel bestand tegen een sullig excuusje of flauw aanbod. Met zijn stoere Roemeense accent zou Rammie me bruut afwijzen. 'Nee, doortrainen jij. Met je vreetbuien. Kom op meid. Gedraag je niet als een hongerige puber'. Hij zou zeggen dat ik nog wat rondjes extra moet hollen, de trap nog zevenenzestig keer op en af moet en vervolgens twee tomaten in m’n mond duwen. Zo doet Radmilo dat. En daarom hou ik van ‘m.

Vriendlief kan daar best van leren. Hij vindt m'n figuur prachtig hoe het nu is en ziet helaas niet in dat de blubbermassa steeds dichterbij komt. Zeg ik tegen hem dat ik mezelf te dik vind, dat ik er nu écht graag dat enge afgetrainde Demi Moore lichaam wil en of hij me nu écht niet meer in de verleiding wil brengen, houdt hij dat hooguit twee uur vol. Het derde uur biedt hij me alsnog een garnalenkroket aan. ‘Of zal ik pannenkoeken bakken?’ Radmilo zou zoiets nooit doen.

Een échte Radmilo, dat is wat ik nodig heb. Een pittige kerel die me laat zweten, zwemmen en zwieren op de fiets door oneindige bossen. Een man die me patat oorlog met uitjes afleert. Echt waar, ik kan dit niet alleen. Zonder Radmilo denk ik 24 uur per dag aan autodrop, droom ik over cupcakes en hang ik elke avond uren aan de telefoon met de sushilijn. En nu heb ik ook nog eens het verdomde pech dat ik redelijk goed kan koken. Elke maaltijd die ik in mijn hoofd haal, kan ik dus klaarmaken. Geloof me, dat wil je niet.

Mijn autodropvisioenen zijn het ergst, die heb ik dagelijks. Dan fantaseer ik over dansende dubbeldekkers met die verrukkelijke drop-fruitcombinatie in een zee van zure matten. En dat kan zo niet langer. Het gaat hier immers maar om een kleine vijf kilo. Dat is alles. Dus heb ik uitgerekend dat ik mijn Radmilo maar voor een maandje nodig heb. Geen jaar zoals in Obese. Goed te doen toch? Ga ik vast wegen!