Uit onderzoek van seksuologe Kaat Bollen is gebleken dat vrouwen die hun doosje netjes snoeien een beter seksleven hebben. Fair enough. Maar hoe zit dat dan? Kapselstress! Want, liever een kaalgeschoren tuintje of hoog gras? Door Jamie Li

Ik snap het wel, dat scheren. Zelfde geldt namelijk voor vrouwen die zichzelf überhaupt (nog) verzorgen. Zij hebben het denk ik ook beter in bed. Want ik zie ze heus wel hoor, de Ma Floddertjes die het blijkbaar hebben opgegeven. Na kind twee denken ze: laat ook allemaal maar zitten. Dan wordt er geen afspraak meer gepland bij de kapper om het een en ander te fiksen. Dan wordt er geen lippenstift meer geshopt, worden de borsten niet meer gelift en er wordt al helemaal niet meer geplukt. Laat staan daar beneden. Het resultaat? Een lamlendige, onverzorgde vrouw die alleen nog maar met het licht uit wil kroelen. Onder de deken. Het liefst niet langer dan zeven minuten. Meer een moetje, zo van, ‘Hebben we dat ook weer achter de rug.’ Met als tragisch gevolg dat manlief tijdens de daad, noodgedwongen, moet denken aan Adriana Lima of Doutzen Kroes.

Dus de onderzoeksresultaten van Kaat klinken eigenlijk best logisch. Vergelijk het flamoesje gewoon met de rest van de vrouwelijke looks en je komt er wel. Een verzorgd uiterlijk zorgt voor a, zelfverzekerdheid, b, initiatiefnemers onder de lakens (denk aan: ‘Ik ga wel bovenop liefje’ en ‘Nee joh, laat het licht maar aan schat.’ of ‘Duifje, jarretels. Liever verleidelijk goud of erotisch rood?’ en tot slot c, een beter seksleven.

Vrij helder. Maar nu de prangende vraag: hoe draag je de poes? Goed op lengte zodat er een grove krul in kan of juist zo kaal en glad dat de slipjes spontaan naar beneden glijden? Ik sluit me aan bij team kaal. Niet alleen wat poesjes betreft, maar ook bij de katers. Mannen moeten ook kaal. Weg met die haren. Krijg je natuurlijk vanuit elke hoek afkeurende blikken en drammende kreten als ‘Voor mij niet kaal, lijkt op een babylichaam!’. Maar hallo, denk even rustig na. Ooit een baby gezien met curves? Dacht ik al. Of een baby met lingerie aan? Precies. Stom excuus. Kaal is beter, hygiënischer en helemaal van nu. Of ben je echt anti-kaal, is er altijd nog het sportieve streepje. Best geinig, maar ‘geweest’. Gestreept of kaal a la, maar poesjes standje Turks Fruit mogen van mij inpakken.

Ligt verder niet aan jou hoor. Kan aan mij liggen. Het ligt dieper dan alleen Kaat’s onderzoeksperikelen. Ik heb serieuze haar-issues. Tot aan mijn dertiende was ik overbehaard. Van snor tot oksel en van onderarm tot sik. Ik had het allemaal, wildgroei alom. Zelfs jaren gepest vanwege de snor. Dus toen moederlief me eenmaal oud genoeg vond om aan mijn ‘schoonheid’ te werken, ging ik voor de volle honderd. Sik weg, snor weg, alles weg. Kom zeg, geen haar op mijn hoofd die ooit nog denkt aan een wilde poes.