Ik ben nieuw hier op NU.nl, en dan is het wel zo netjes als ik me even voorstel. Door Jamie Li.

Jamie is de naam. Er zijn een paar dingen die je moet weten. Ik ben 24 jaar, woon pas in Amsterdam, heb een vriend, Alain, werk bij hét glamourblad van Nederland (Beau Monde), heb een eigen website zonder ook maar enige diepgang (Jamiesblog), ben oorspronkelijk van Surinaamse afkomst maar ben naast pom ook gek op aardappelen en sperziebonen, heb een panterprintfetisj en een cellulitisobsessie, en kom live nauwelijks uit m’n woorden.

Vandaar dat ik liever schrijf. En dan ’t liefst columns. Vanaf vandaag dus ook hier, waarin ik mijn luchtige visie geef op modezaken- en events en ander luchtig spul. Neem mijn fascinatie voor de denim shorts van Rihanna en mijn liefde voor Jennifer Lopez.

Ook persoonlijke verhalen komen aan bod. Zoals: toegeven dat ik ja-ren lang met een flinke snor opgescheept zat, dat het niet meeviel en wat die snor precies voor geestelijke schade heeft aangericht. Dat ik een ‘ding’ heb voor mannen met gemillimeterde koppen en onverzorgde baardjes dan wel stoppels. Dat ik mezelf helemaal kan verliezen in de covers van I-D magazine én in de vele poses van Kate Moss. Maar ook: verhalen (slash frustraties) over rappende jongelui met neon sneakers, smartphone speakers en mysterieuze gangsterpetjes in de metro. Ook de baard - die inmiddels weer is verdwenen - van Matthijs van Nieuwkerk kan zómaar voorbij komen. Vergeet ook niet relatieperikelen met de al eerder genoemde Alain. Over onze discussies of de WC-bril nu wel of niet omlaag hoort te zijn na de daad. Dat zijn toch dingen die je moet bespreken.

Kortom, dit kan nog eens ontzettend interessant en leuk worden. De formule Jamie en NU.nl. Binnenkort mijn eerste échte column.