Ilse Uyttersprot, de burgermoeder van de Belgische gemeente Aalst, laat zich graag penetreren boven op de toren van een kasteel. Dat weten we omdat er een filmpje van op Youtube staat. Al anderhalf jaar lang. Door Nico Dijkshoorn.

Tot een paar weken geleden werd het filmpje alleen maar bekeken door surfende vrachtwagenchauffeurs met een voorliefde voor Frankrijk en Milfs. Ilse Uyttersprot is nu niet direct Lady Gaga die met de voorbinddildo van de MTV-awards ergens naakt op een plein staat te jongleren. Ze is meer je oma die haar nieuwe steunkousen staat te passen in de hoek van de kamer.

Nu, omdat Uyttersprot een hooggeplaatste persoon blijkt te zijn, kijk je anders naar het filmpje. Zo laat een bekende persoon zich dus van achteren tegen een stenen muurtje aan duwen. Noem het interesse, noem het nieuwsgierigheid, maar opeens gaat dat filmpje leven.

Ik heb er net nog eens naar gekeken en ik merk dat het filmpje bij mij vooral vragen oproept. De eerste vraag is: zie ik er ook zo uit? De man achter Uyttersprot ziet er uit alsof hij tijdens het stoten een modelvliegtuigje op haar rug in elkaar probeert te lijmen. Het kan ook zijn dat hij met een mesje een heel geinig stempeltje maakt van een aardappel. Het lijkt op alles, behalve op vrijen.

Hij offert zich op. Je ziet aan alles dat hij veel liever in een hoog gesloten tuinbroek ergens vastgebonden in een kelder zou willen liggen. Maar hij doet dit voor zijn lief. Die doet het nu eenmaal graag boven op kastelen. Als je goed kijkt zie je aan zijn gezicht dat hij al lang weet hoe laat het is. Hij weet dat iedereen het kan zien. Je ziet zelfs een zekere routine. Dit is niet de eerste keer.

Hij heeft dit al eens in een volle slagerij gedaan, zij met haar wang tegen de rookworsten gedrukt, in een botsautootje op de kermis, met zijn rug tegen het stuurtje, in het Tikibad, in een plastic buis, terwijl ze met 140 km per uur richting het water suizen en op de tribune tijdens de halve finale van Roland Garros. Hij weet niet beter.

Het ziet er uit als geroutineerd gegeneerd copuleren. Ilse Uyttersprot lijkt daar minder moeite mee te hebben. Ze laat de drift in het lichaam toe en doet wat ze blijkbaar het liefste doet, neuken in een middeleeuwse setting. Daar moet je van houden, vrijen in de buitenlucht.

Ooit heb ik in Griekenland ongeveer anderhalf uur lang zogenaamd geïnteresseerd naar een schelp zitten kijken terwijl er 40 meter naast mij twee mensen onophoudelijk scharnierend en schreeuwend elkaars lichaamsopeningen vulden. Ze lagen op de trap die naar mijn scooter leidde.

Ilse Uyttersprot haar bekendheid doet nog iets met me. Ik realiseer me opeens weer dat politici seks hebben. Ik heb dat een aantal jaren ontkend. Bijna zes jaar heb ik er over gedaan om Rob Oudkerk uit mijn hoofd te krijgen. Nu, door dit filmpje, zie ik Dion Graus voor me, die midden in een weiland vol pasgeboren lammetjes heel lief seks heeft met zijn partner. Rien Poortvliet zou dat heel mooi hebben kunnen schilderen.

Ik zie haarscherp Ronald Plasterk voor me, met een hoed vol zaad op zijn hoofd midden in een museum. André Rouvoet, voelend aan de waterslang waarmee hij op zondag zijn auto wast. De handen om de slang, zijn vrouw die binnen de kraan opengooit en dan opeens die spanning in zijn handen. Zwellend rubber.

Geert Wilders tijdens een werkbezoek aan China, boven op de Chinese Muur, met vier bewakers om zich heen. Ik wil er niet eens aan denken