We gaan naar Peter Koot. Peter zie jij iets? Zijn de heren er uit? Bedankt Peter, jij ziet niets. Ik vraag het hier in de studio aan Kees van Ven, deskundige in van alles, Kees, er valt niets te zien, wat wil dat zeggen? Niets zeg jij. Door Nico Dijkshoorn.

Laten we anders nog even naar Peter gaan, of die al iets ziet. Peter, hoor je mij? Peter? Geen Peter. We draaien even muziek of nee, hij schijnt er toch te zijn, Peter, hoor je mij? Je hoort mij. Mooi. Ja, we zijn live. Ik vroeg me af Peter, en velen met mij, zie jij al iets?

Zijn de heren er uit. Hallo Peter? Hoor je mij? Nee, er gaat toch iets mis, Peter is zo weer bij ons om u het laatste nieuws te vertellen, maar eerst muziek van een paar oude Cubaanse vissers, waar ik de titel niet van weet, maar dat gaat iemand mij tijdens het nummer vertellen.

Dat waren Tres Pisces met op zang Bandalero, die vorige week helaas onder een dorsmachine is gekomen, of hoe heet zo’n ding. We bellen er even over met Timo. Timo, dat was zeker schrikken hè, vorige week. Het ene moment ben je nog zanger van een bekend Oud Cubaans bandje en een seconde later word je keurig verpakt in baaltjes van 20 gram met een leuk papiertje er omheen uit een dorsmachine gegooid. Hoe reageren de mensen?

Dat was Timo Hooglander, die een hele slechte verbinding had waardoor een gedeelte van zijn antwoorden slecht was te verstaan, maar als ik het goed begrijp heeft Bandalero nauwelijks pijn gehad en is hij binnen een kwartier overleden.

Ondertussen is het een drukte van belang en wij bellen met Peter Koot of hij al iets ziet. Peter, ik zeg net tegen de luisteraars, we gaan bellen met Peter Koot of hij al iets ziet. Zie je al iets? Peter? Ja , daar ben je. Ik vroeg, Peter, zie je al iets?

Dat was Peter Koot die nog niets zag. Ik ga nu bellen met iemand die iets heeft gezien. Mevrouw Fuik, goedenavond, u zag vanmiddag iets hè? Kunt u ons vertellen wat u zag? Sorry, we onderbreken u even Mevrouw Fuik en we gaan naar Peter Koot die blijkbaar iets heeft gezien. Peter, wat heb je gezien?

Dat was Peter Koot die heel even een deur open en dicht zag gaan. Dat kan betekenen dat er iemand doorheen wilde gaan komen. We wachten dat even af. Mevrouw Fuik, excuses, u vertelde net dat u een heel klein hondje vanmiddag naar een fietser zag blaffen. Schrok die fietser erg? Dat was mevrouw Fuik die zich deze dag nog lang zal herinneren.

Het is alweer tijd om naar Peter Koot te gaan. Peter, zie jij al iets. Peter? Peter is er even niet, wat zou kunnen betekenen dat hij iets heeft gezien. Ik wacht nog heel even. Gaat u thuis ondertussen anders maar even iets voor uzelf doen, ik roep u wel als Peter er weer is.

Peter, we kregen je niet te pakken. Zag jij iets? Gebeurt er iets? Of vertel anders iets over je kinderen. Of over modelbouw. Maakt niet uit. Vertel iets. Dat was Peter Koot met een verhaal over een peer met een heel raar steeltje. We gaan nu luisteren naar de nieuwe single van Trio Chaos: Meisje laat me los, laat me los, ik ben verloren.

Dat was Trio Chaos met meisje laat me los, laat me los, ik ben verloren. Tijd om naar Peter Koot te gaan die voor ons nu al bij 14 uur staat te wachten of hij iets ziet. Peter, hoor je me? Ok, ja prima. Ik hoor jou ook. We zijn live.

Peter, de vraag is, zie jij al iets? En zo ja, stel je ziet wat, wat zie je dan? Al ik het goed begrijp Peter, vertel jij mij net dat je niets hebt gezien. En die deur dan, die heel even bewoog? Hoe zit dat? Dat was de wind. Laten we anders eerst even naar muziek gaan luisteren, naar dinges en dinges met lalala enzo.

Peter, ben ik weer. Ja, de muziek is afgelopen. Even iets anders. Zie jij al iets, Peter. Jongens zet die kutmuziek eens af. Ja, zo is het beter. Peter, wat wij ons afvragen: zie jij al iets? Nee? Helemaal niets? Ook niet een gordijn dat beweegt of zo? Een voorbij waaiende krant? Een waterschildpadje? Een raketgeleerde? Peter? Peter? Jongens, muziek graag. Doe maar iets Cubaans.