Zo kennen we onze christenmensen weer. Een presentator schorsen omdat hij bijna naakt poseerde voor Linda, de Libelle voor vrouwen met tieten. Het is weer eens lekker ouderwetse repressie uit de schoot van god. Door Nico Dijkshoorn.

Ik maakte me al een beetje zorgen dat het te modern werd allemaal. Dat gedoe van Knevel, die voor het eerst in 30 jaar iets verwoordde dat niet lachend weg kon worden gezet in het Volksmuseum Voor Stupide Zaken.

Ik heb die hele discussie bij de EO over de lengte van de schepping met argwaan gevolgd. Zes dagen of miljoenen jaren.

Wrok

Nog even en een geknakte Arie Boomsma - want om hem gaat het - kijkt om in wrok. Boomsma, u kent hem wel, een christen die er uitziet alsof hij niet gelooft.

Als hij dat doet zijn we nog verder van huis. Blijkt jezus volgens Arie niet naakt, maar in een vlotte spijkerbroek aan het kruis te zijn genageld en blijkt Maria altijd erg van BabiPangang te hebben gehouden.

Doodsbang

Gelukkig is Boomsma tijdig geschorst. Bijna naakt op de foto, er zijn grenzen. Zoals iedereen weet dragen christenen al hun kleding in verschillende lagen over elkaar heen. Doodsbang voor onverhoedse naaktheid.

Alle mensen die zomers op het strand met een voet half in een onderbroek voorbij komen hinkelen, met een handdoek om het lichaam gevouwen, zijn christenen. Naakt mag niet van god en de EO. Binnenkort worden kinderen van EO-leden, door een speciale ingreep, geboren met stevige schoenen en een geinig windjack.

Angstplasje

Wat ik erg verfrissend vind in deze hele rel, de schorsing van Boomsma, is zijn berouw. Boomsma reageert als een full grown christian. Hij biedt zijn vergelders weerloos zijn keiharde blote buik aan en doet een klein angstplasje.

Hij zal het nooit meer doen, zonder overleg naakt poseren. Dat is een beetje de kern van Boomsma zijn verontschuldigingen. Hij had het moeten overleggen. Daar zou ik graag bij zijn geweest, die vergadering bij de EO.

Christelijke bakker

"Ok, jongens, dan hebben we alle punten gehad. Anneke gaat, aangekleed natuurlijk, leden werven onder Poolse hoeren, Rob gaat op zoek naar de beste christelijke bakker van Nederland en Peter en Antoine gaan met 12 christelijke sledehonden poolbewoners vragen wat zijn van god vinden. Arie, jij had nog een vraag, zie ik.'

"Ja, wat ik wilde vragen is of ik volgende week een beetje een soort van, alles heel netjes en ook wel vanuit een positieve christelijke grondgedachte, laat ik het anders formuleren, ik wilde vragen of ik, na overleg natuurlijk, een soort van een beetje met een halve erectie in het homo-nummer van de Linda mag staan, maar dan beloof ik dat ik aan mijn schepper denk tijdens de foto-shoot, mag dat?"

Evolutie

Het is duidelijk. Of god er nu zes dagen of miljoenen jaren over heeft gedaan, de EO is met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid binnen een paar jaar verdwenen. Dat heet evolutie.

Als organisme zelf nog niet in de gaten hebben dat je een achterhoedegevecht levert en nog lekker zelfverzekerd in de rondte stappen, terwijl de evolutie al lang heeft besloten dat je een mislukt experiment bent.

Want we kunnen moeilijk zeggen dat religie in dit tijdsgewricht het leven op aarde vooruit helpt. Over de hele wereld staan tot de tanden toe gewapende geloofsfanatici met het schuim om hun bek in een kring om het eigen geloof heen. Als ik de schepper was, zou ik de volgende mens niet in mij laten geloven.