Vrouwen kunnen niets

Prikkelend kopje boven een artikel op NU.nl. "Mannen en vaders weten niet veel over opvoeden." Dat blijkt uit een onderzoek naar het opvoeden en opgroeien van kinderen van de gemeente Den Haag en de Haagse Hogeschool. Door Nico Dijkshoorn.

De lector Jeugd aan de Haagse Hogeschool, René Diekstra, vindt het jammer dat vaders en mannen minder weten. "Daar is een inhaalslag te maken."

Dat is prima, maar dan wel van twee kanten. Er zijn namelijk nog wel meer inhaalslagjes te maken.

Vraag aan 100 vrouwen wat een dieptepass is en ze staan in het keukenkastje te zoeken. Vraag aan vrouwen wat voor motor er in de nieuwste Audi zit en ze komen met een pak melk aanzetten. De witte motor. Vrouwenhumor.

Hoe moeilijk

Ik vind het prima als mannen een inhaalslag gaan maken op het gebied van opvoeden. Hoe moeilijk kan dat zijn.

"Wat had je voor wiskunde? Een 2? Drie dagen thuisblijven. Kijk, dit is een condoom en zo doe je hem om. Altijd voor oudere mensen opstaan, behalve als het Leon de Winter is. Vannacht voor drie uur thuis zijn, inclusief je ondergoed, jongedame."

"Jullie kunnen gaan eten, ik ben klaar. Wie heeft er op pappa's toilet gezeten? Niks VWO. Jij gaat net als pappa bij de Gamma werken. Als mensen hoer naar je schreeuwen, dan loop je gewoon door, vertelt het aan pappa en die rijdt dan met zijn auto bij die mensen naar binnen."

Die inhaalslag heb ik zo gemaakt. Zeker in Den Haag moet dat niet te ingewikkeld zijn. "Als er een ajacied aan de bal komt schreeuw je heel hard Vuile Kankerjood. En spreek eens netjes, jongedame. Het is "wij zijn veel beterder dan hunnie in plaats van hullie."

Barney

Voor de vrouwen wordt het een stuk lastiger om een inhaalslag te maken. Waarom zijn vrouwen bijvoorbeeld helemaal niet geĂ¯nteresseerd in Darts. Pas als een vrouw binnen een halve seconde kan uitrekenen in welk vakje Barney moet gooien om de wedstrijd te winnen, dan lullen we weer eens verder.

Waarom kunnen vrouwen geen enkel enthousiasme opbrengen als wij iets hebben gekocht bij de Mediamarkt? Zet je als man dolgelukkig de achterspeakers met een belastbaar vermogen van 6000 watt gezellig op hun goud gespoten standaard vlak achter de bank, vragen ze "of dat daar zo blijft staan".

Alleen als vrouwen het levensbelang gaan inzien van gouden pluggen in de homevideo installatie, dan gaan wij eens denken aan een slag slaan.

Beetje lullig

Het moet nu namelijk allemaal wel een beetje van 1 kant komen. Ze pakken ons nu op de opvoeding. Dat is een beetje lullig.

Vrouwen hebben zwangerschapsverlof, dus die kunnen met een door de kraamvrouw gezet glas kaneelthee op hun buik uitgebreid lezen over de groeisprongen in het leven van kleine kinderen.

Ze hebben lekker de tijd. Twee maanden doen over het inrichten van een commode.

Vrouwen hebben alle tijd om zich te verdiepen in literatuur over de juiste kleurstelling van een babykamer, maar wie moeten in krap twee dagen die hele rotzooi aan de muur schroeven en drie keer oververven omdat rood toch leuker staat? Precies, de mannen die niets van opvoeden weten.

Aluminiumfolie

Nee! En hoe komt dat? Omdat we steeds de magnetron moeten repareren als een vrouw daar voor de negentiende keer een schaal met aluminiumfolie in rond heeft laten draaien.

Mannen zijn zes dagen per jaar bezig de om voordeur van de auto open te breken, omdat vrouwen hem met een draaiende motor en de sleuteltjes nog in het contact achteloos achter zich hebben dicht gegooid.

Al hadden we het gewild, net zoveel als vrouwen weten over de opvoeding, we komen er gewoon niet aan toe.

Lief lammetje

Als wij lekker op willen schieten, moeten we van vrouwen stoppen omdat er langs de weg een heel lief lammetje staat. Allemaal kostbare verloren tijd waarin we ons bij hadden kunnen scholen.

Eerlijk oversteken dus. Vrouwen leren een balletje hoog te houden en dan gaan wij ons eens verdiepen in de opvoeding.

Tip de redactie