Seks op Texel, dat zal de meeste lezers hier wel bekend voorkomen. Het kan niet anders of 4 op de 10 Nederlanders moet ooit ergens in Den Burg dronken tegen een schaap in slaap zijn gevallen met een anuseitje in zijn hand. Door Nico Dijkshoorn.

Ach die heerlijke sfeer van de zomerkampen. Met een alcoholvergiftiging achter een muur van bierkratten, met een opgedroogde korst maaginhoud om je mond tussen de zojuist afbetaalde borsten van Annete, de dochter van de strandtenthouder, in slaap vallen, wie is het niet overkomen?

Daarom was het vreemd dat er op Texel, dit met zaad van Wolkers aan elkaar geplakte waddeneiland, nog steeds geen goede seksshop was. Dat miste je dan. Het was een beetje behelpen op Texel, zonder hulpstukken.

Aangespoeld drijfhout

In Amsterdam wist je niet beter, vlak voor je blind date nog even een pondje eetbaar ondergoed kopen en een tweedehands Tarzan Jellybean Royale, maar op Texel hield het wel een beetje op met een snel uit wat aangespoeld drijfhout gesneden fallus.

Verheugend nieuws dus, een tijdje terug al, toen bekend werd dat er een seksshop op Texel was geopend. Lekker nostalgisch ook. De meeste seksartikelen worden tegenwoordig op internet besteld en in een discrete verpakking bij je buren afgeleverd als je zelf niet thuis bent.

Kamasutra

Of mensen maken er echt een uitje van. Gezellig naar de erotische beurs Kamasutra. Ik schreef een jaar of vier geleden een stukje over deze beurs en stond tot mijn verbijstering naast vrouwtjes van 74 die hardop stonden te kwekken over hun geweldige gebruikerservaringen met de nieuwe Double Penetration Negro Penetrator. De ouderwetste seksshop zie je echter bijna nergens meer.

Toch had dat wel wat. Er een middag lang over doen om ongemerkt binnen te komen, dat was een sport. Met zwijgende mannen zo neutraal mogelijk in een glimmend blaadje staan loeren. Het had zelfs iets gezelligs. Een praatje maken met de eigenaar over een te verwachten nieuwe zending Armeense porno. Dat soort dingen.

Warm sopje

Het leek de Texelaren allemaal door de neus te worden geboord, omdat de seksshop bijna meteen weer moest sluiten. Iets met een bestemmingsplan, maar er was meer aan de hand. De uitbaatster had iets te enthousiast de publiciteit gezocht met een van achteren berijdbaar plastic schaap. Inclusief handig vervangbaar zaadreservoir. Als het vol was kon je het in de zee leegschudden, even met een warm sopje afspoelen en je kon weer aan de gang.

Het mooie is nu dat - juist door de enorme publiciteit die dat opleverde - de seksshop toch open mag blijven. De kracht van de televisie. DWDD zond enkele keren een fragment uit waarin de eigenaresse van de seksshop uitlegde wat er zoal in het assortiment zat en dat is haar redding geworden. Sluiten van de seksshop zou Texel voor eeuwig op de kaart hebben gezet als een kleindenkend eiland. Er zouden journalisten zijn gekomen met lastige vragen. Rutger van GeenStijl bijvoorbeeld. "Dag mevrouw, u lijkt me iemand voor een Cum Generator Deluxe, maar dat mag niet hier op Texel hè. Wat vindt u daarvan?"

Parende garnaal

Texel is gered. Het eiland van Wolkers, die tot op hoge leeftijd nog in zijn blote reet achter Hele Lieve Diertjes aanholde, het eiland van de permanent parende garnaal, de tegen de klippen op vrijende oesters. Het eiland van een van de geilste duinpartijen ooit.

De Sluftervallei, die zeker twee keer per dag helemaal vol met vocht loopt. Die vuurtoren, met dat kleine eikel-vormige lampenkapje er op. Daar ging je voor naar Texel. Een jutter die trots in zijn museum een aangespoeld pessarium van Jayne Mansfield liet zien. Dat soort typische Texelse dingen.

Daar is nu een seksshop bijgekomen. Voorlopig alleen nog maar met plastic dieren als voornaamste attractie, maar binnenkort liggen er ook speciale Texelse kazen met extra grote gaten.