Vraag niet hoe het kan, maar via via heb ik vanochtend in een witte enveloppe drie cd´s vol met uiterst geheime audiopname´s ontvangen van fotoshoots met Rita Verdonk. Door Nico Dijkshoorn.

Helaas zijn alleen de aanwijzingen van de fotograaf goed te verstaan en is Rita steeds alleen maar hard lachend of schreeuwend op de achtergrond te horen, maar ze geven een goed beeld van de komende campagne van Trots Op Nederland.

Vanaf 3 april worden de foto´s pas vrijgegeven, maar nu is al duidelijk welke kant het opgaat. Daarom publiceer ik ze hier op NU. Dit is een exact uitgetikt verslag.

Geitenkaas

(…) Rita, wil je je armen eens om die kaas heen doen? Ja, die grote daar. Wat? Ja, honderd procent met Hollandse melk gemaakt. Nee, precies, dat moeten we niet hebben dat je naakt met een buitenlandse geitenkaas door het hooi ligt te rollen. Hahaha. Goed gaan we.

Kleed je maar uit. Ja, heel goed. Doe nu eens echt of je van die kaas houdt. Lik hem eens. Jaaaaa vasthouden dit. Doe je wang eens op het keurmerk. Mensen, kan iemand Rita even droog deppen? Lach eens Rita. Ja, heel mooi maar geef eens meer lach. De beste lach die je in huis hebt wil ik zien.

Denk maar aan de Schipholbrand. Juist ja, dát is een lach. Wil je nu nog even naakt door het hooi rollen? Wat? Ja maakt niet uit welke kant. Rol maar naar rechts. (…)

Bomvest

(…) Jongens, stilte op de shoot. Rita, ik wil hem nog één keertje doen. Dit is de situatie. Jij staat midden in een Islamitische slager en je trekt lachend aan het touwtje van je bomvest met een vlag van Nederland om je schouders en een kom erwtensoep op je hoofd. Nee, dat is allemaal gecontroleerd. Het is een nepvestje. En die soep is koud. Gaan we. Goed zo, prima.

Pas op die kop soep. Hebbes. Niks meer aan doen. Wil je nu voor de kalenderfoto´s weer even je bomvestje uitdoen en naakt door de slager rollen? Ja, heel goed. Prima. Dat wordt de foto van de maand april. Klem je benen eens om die ham. Prima. Kleed je maar aan, ik heb hem. (…)

Hollandse koe

(..,) Mensen, ik ben een prof en Rita is een prof en ik wil NU weten wie deze kut-koe heeft geregeld. Waar komt die vandaan? Is het een Hollandse koe? Ja? En mag ik dan even weten waarom deze koe Rita voor de zevende maal van haar rug schudt? Is dat zo moeilijk, als ik vraag: regelen jullie een koe waar Rita met haar klompen boven op kan staan terwijl ze een sjoelbak onder haar arm heeft? Ik kan zo echt niet werken. Maak Rita schoon met een Hollands doekje en dan doen we het nog een keer. Kan iemand die koe vangen? (…)

Oranje klomp

(…) Goed, Rita, dit is het idee. Jij staat op het strand, met die oranje klomp op je hoofd en dat vaatje haring om je nek en dan zie je in de verte allemaal boten met allochtonen. Wat? Nee, die fotoshoppen we er wel in. Ik shop ook nog wel een aangespoelde neger ergens op het strand, vlak naast een dode meeuw. Dat geeft wat contrast.

Maar goed, even luisteren Rita, niet steeds van die haring vreten. Jij staat op het strand en dan zie je die boten. Je bewaakt als het ware onze kust en als je dan die boten ziet houd je alleen maar een brandende aansteker omhoog. Wat? Ja, dat is Hollands gas in die aansteker. Kan je van uit gaan. Daar gaan we. Zet je klomp even recht. (…)

Legerblouse

(…) Goed mensen, we zijn bijna klaar. Rita, doe even die groene legerblouse aan. Ja, is voor gezorgd, daar is een van onze jongens in Afghanistan in gestorven. Een blouse met een verleden, precies. Wat zeg je? Ja, dat is ook best geil, dat is waar. Doe hem maar aan.

En nu wil ik dat je aan dat Hollands houten roer gaat staan. Precies, als de grote roerganger. Kijk nu eens alsof je weet welke kant we op gaan. Ja. Heel goed. Ik geloof je. Kan er iemand met een vlag wapperen op de achtergrond. Niet zo in dat roer knijpen Rita. Ik zie je witte knokkels. Doe maar net alsof je weet wat je doet.

Ja mensen, nu graag een Hollandse föhn op dat haar. Prima. Dit is hem. Als al die domme klootzakken nu geen geld in de partijkas gaan storten weet ik het niet meer. Rita, ik ben trots op je. (…)