AMSTERDAM - Lijsttrekker André Rouvoet van de ChristenUnie is de zoveelste bekende Nederlander die een eigen glossy naar zich vernoemd ziet. Het blad André is een eenmalige uitgave van Perspectief, de jongerenorganisatie van zijn partij.

In het blad is onder andere een verslag te lezen van de reis die Rouvoet als minister van Jeugd en Gezin aan China bracht. In de Volksrepubliek mogen koppels slechts één kind krijgen.

Ook bevat het magazine een gesprek tussen Rouvoet en IJmert Muilwijk (26), de voorzitter van Perspectief die zelf tiende staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie.

Partijkas

Onlangs ontstond politieke opschudding over de glossy Gerda, waarin minister Gerda Verburg (CDA) van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij het beleid van haar ministerie toelichtte. De Tweede Kamer verweet haar campagne te hebben gevoerd van belastinggeld. Volgens woordvoerder Wouter Kremer van Perspectief is de André echter volledig betaald uit de partijkas van de ChristenUnie.

Het blad wordt onder meer uitgedeeld op de EO Jongerendag, die komende zaterdag plaatsvindt in Arnhem. Ook is het blad digitaal beschikbaar.