Kai Havertz kon zijn geluk niet op nadat hij met Chelsea de Champions League veroverde. De Duitser maakte zaterdag het enige doelpunt in de met 1-0 gewonnen finale tegen Manchester City.

"Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit is een ongelooflijk gevoel", jubelde Havertz na afloop van de eindstrijd bij BT Sport. "We hebben het verdiend en nu gaan we het vieren."

De 21-jarige Havertz bracht Chelsea enkele minuten voor rust op voorsprong in Porto. De spits vond het doel na een prachtige pass van voormalig Vitesse-speler Mason Mount.

Voor Havertz was de treffer bovendien zijn eerste ooit in de Champions League. "Ik heb hier lang op gewacht en heb het voor elkaar gekregen."

"Ik wil mijn familie bedanken: mijn ouders, broer, zus, oma en vriendin", zei Havertz. "Ze zijn allemaal in het stadion. Ik heb vijftien jaar gewacht op dit moment, en nu is het zover."

Samenvatting CL-finale: Manchester City-Chelsea (0-1)
1
Samenvatting CL-finale: Manchester City-Chelsea (0-1)

Tuchel: 'Ik weet niet wat er door me heen gaat'

Ook Thomas Tuchel kwam woorden tekort na de overwinning van Chelsea. "Het is ongelooflijk om dit met iedereen te delen. We hebben het gehaald, wow", zei de Duitse coach. "Ik weet niet wat er door me heen gaat."

Vorig jaar stond Tuchel ook in de Champions League-finale, met Paris Saint-Germain, maar toen greep hij net naast de 'Cup met de Grote Oren': Bayern München was in de eindstrijd met 1-0 te sterk voor de Fransen.

"Ik was zo dankbaar voor mijn tweede finale", aldus Tuchel. "Het was wel anders. Op de een of andere manier voelden we dat we steeds dichterbij kwamen."

Chelsea veroverde de Champions League voor de tweede keer in de clubgeschiedenis. 'The Blues' wonnen het belangrijkste Europese clubtoernooi ook al in 2012.

Chelsea veroverde de Champions League voor de tweede keer.

Chelsea veroverde de Champions League voor de tweede keer.
Chelsea veroverde de Champions League voor de tweede keer.
Foto: Getty Images