Juventus-verdediger Matthijs de Ligt begint dinsdagavond op de bank bij het Champions League-duel met FC Porto. De Oranje-international is weer fit genoeg om te kunnen invallen in de return in de achtste finales.

Trainer Andrea Pirlo vertelde maandag op zijn persconferentie nog dat De Ligt niet volledig had meegetraind. Hij leek daardoor geen rol te kunnen spelen tegen Porto, maar dinsdag nam Pirlo de Nederlander toch op in zijn wedstrijdselectie.

De 21-jarige oud-Ajacied miste afgelopen weekend de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Lazio vanwege een beenblessure, die hij een week geleden opliep in de warming-up voor de Serie A-wedstrijd tegen Spezia.

Naast De Ligt begint ook de net herstelde Giorgio Chiellini als wisselspeler aan de wedstrijd tegen Porto. De 36-jarige routinier raakte in de heenwedstrijd tegen de Portugezen geblesseerd aan zijn kuit. Leonardo Bonucci en Merih Demiral vormen het centrale verdedigingsduo van Juventus.

Achtste finale was vorig seizoen het eindstation voor Juventus

Juventus moet dinsdagavond tegen Porto de 2-1-nederlaag uit de heenwedstrijd recht zien te zetten om de kwartfinales van de Champions League te bereiken.

Vorig seizoen was de achtste finale het eindstation voor 'Juve', dat verrassend werd uitgeschakeld door Olympique Lyon. Een jaar eerder was Ajax in de kwartfinales te sterk, mede door een rake kopbal van De Ligt.

Juventus tegen FC Porto begint dinsdag om 21.00 uur in het Allianz Stadium in Turijn en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Bekijk de samenvatting van FC Porto-Juventus (2-1)
1
Bekijk de samenvatting van FC Porto-Juventus (2-1)