RB Leipzig heeft de Duitse overheid officieel toestemming gevraagd om Liverpool toegang tot het land te verschaffen voor de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League.

Die vrijstelling is nodig omdat in Duitsland een vliegverbod geldt voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Het duel in Leipzig is gepland op 16 februari. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken liet maandag weten dat er geen speciale uitzonderingsregel voor professionele sporters bestaat.

"We zijn natuurlijk in gesprek met de autoriteiten, met Liverpool en met de UEFA", zei een woordvoerder van Leipzig dinsdag. "We hopen dat we snel antwoord krijgen, want er hangt veel van af."

Samenvatting RB Leipzig-Manchester United (3-2)
1
Samenvatting RB Leipzig-Manchester United (3-2)

UEFA publiceert nieuwe regels

De UEFA publiceerde eerder op dinsdag een nieuwe versie van haar regels voor de knock-outfase van de Champions League en de Europa League.

De Europese voetbalbond geeft clubs tot 2 april de tijd om de duels in de achtste finales van de Champions League af te werken. Die wedstrijden staan gepland van 16 februari tot en met 17 maart. De kwartfinales moeten op 6 april beginnen.

De UEFA verplicht clubs ook om samen te werken met de bond en overheid in hun land om uitgezonderd te worden van mogelijke reisbeperkingen vanwege de coronacrisis.

Eventuele problemen moet een club op de maandag een week voor een wedstrijd melden bij de UEFA. Als een duel niet in eigen stadion gespeeld mag worden, moet de thuisclub een alternatieve locatie voorstellen, bijvoorbeeld in een neutraal land.

Het is ook mogelijk om de uit- en thuiswedstrijd om te draaien. In het geval van RB Leipzig zou dat betekenen dat de Duitsers eerst op bezoek gaan bij Liverpool en de return thuis spelen.

Bekijk het programma van de Champions League