Ronald Koeman is doelman Marc-André ter Stegen dankbaar na de 2-1-zege op Dynamo Kiev. De weer fitte doelman voorkwam met enkele knappe reddingen dat FC Barcelona tegen zijn eerste puntenverlies in de Champions League aanliep.

"Ter Stegen heeft aangetoond dat hij een geweldige keeper is", zei Koeman woensdag kort na de wedstrijd in Camp Nou. "Hoewel hij pas weer een week in training is, deed hij het uitstekend."

Ter Stegen speelde pas zijn eerste duel van het seizoen, nadat hij in augustus een knieoperatie onderging. Ook verdediger Gerard Piqué vindt dat de zege voor een groot deel te danken was aan de doelman. "Ter Stegen had een paar knappe reddingen vandaag. Hij leverde een grote bijdrage aan de overwinning."

Barcelona kwam op een 2-0-voorsprong door een penalty van Lionel Messi en een kopbal van Piqué, maar had het aan de Duitse keeper te danken dat het verzwakte Kiev niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Viktor Tsyganov. De Oekraïense club miste door het coronavirus een aantal belangrijke spelers in Catalonië.

"We verloren de controle over de wedstrijd, zeker zonder bal waren we niet goed", zag Koeman. "Soms lukt het even niet om druk te zetten. Als je druk zet, dan moet je dat met het hele team doen. Daar moeten we goed naar kijken. Want we beseffen dat het beter moet dan vandaag."

Samenvatting Barcelona-Dynamo Kiev (2-1)
484
Samenvatting Barcelona-Dynamo Kiev (2-1)

Ter Stegen speelde pas eerste duel van seizoen

Koeman begon veelbelovend bij Barcelona, maar met maar twee punten uit de laatste vier competitieduels trad de afgelopen weken het verval in.

In de Champions League gaat het voorlopig wel goed met de Catalanen Barça is met de volle negen punten uit drie duels hard op weg naar een plek in de knock-outfase van de Champions League.

"We mogen dan misschien niet de favoriet zijn in de Champions League door onze prestaties van de laatste jaren, maar als we hard werken met onze groep talentvolle en jonge spelers, dan komen de resultaten vanzelf weer", zei Piqué.

Piqué kopt FC Barcelona op 2-0-voorsprong
60
Piqué kopt FC Barcelona op 2-0-voorsprong

Piqué: 'Tussenjaar bestaat niet bij deze club'

Onder Koeman is 'Barça' een nieuwe weg ingeslagen en dat gaat de eerste maanden samen met wisselende uitslagen en soms moeizaam spel.

"De club ondergaat een transitie. De afgelopen jaren werden we steeds een klein beetje minder goed en nu proberen we dat om te draaien", analyseerde Piqué. "Dat is geen makkelijk proces, maar we willen elke wedstrijd een goed resultaat boeken."

"Bij een club als Barcelona bestaan er geen tussenjaren. We hebben geen tijd te verliezen, hopelijk gaat het snel weer beter", aldus Piqué.

Stand in groep G

  • 1. Barcelona 3-9 (+7)
  • 2. Juventus 3-6 (+3)
  • 3. Dynamo Kiev 3-1 (-3)
  • 4. Ferencvaros 3-1 (-7)

Bekijk de standen, de uitslagen en het programma in de Champions League