Voorzitter Jean-Michel Aulas van Olympique Lyon pleit ervoor dat de Champions League en Europa League dit seizoen niet meer worden uitgespeeld en dat alle landen zich richten op het afmaken van de nationale competities.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

"Je moet dapper durven zijn en keuzes maken. Laat de Champions en Europa League, de bekerfinales en interlands gewoon gaan en focus je op de competitie", zegt Aulas zaterdag in gesprek met L'Equipe.

Alle Europese topcompetities liggen momenteel stil vanwege de uitbraak van het coronavirus. Er wordt op zijn vroegst begin volgende maand weer gevoetbald, maar de verwachting is dat dat nog wel langer gaat duren.

"Als we de Ligue 1 willen redden, dan moet die absoluut voor 30 juni zijn afgerond. Desnoods achter gesloten deuren. Het is belangrijk om niet te laat te zijn met het oog op volgend seizoen", aldus Aulas.

Lyon staat er juist goed voor in Champions League

De uitspraken van Aulas zijn opvallend omdat Lyon er goed voorstaat in de achtste finales van de Champions League. De Fransen wonnen de heenwedstrijd thuis tegen titelkandidaat Juventus met 1-0 en de return werd afgelast.

Lyon draait daarentegen slecht in de Ligue 1. De ploeg van trainer Rudi Garcia en spelers Memphis Depay en Kenny Tete staat met nog tien speelrondes te gaan slechts zevende en moet dus nog vol aan de bak om een Europees ticket veilig te stellen.

Aulas had het overigens vorige week nog verbaal aan de stok met zijn collega Jacques-Henri Eyraud van Olympique Marseille. Aulas neigde toen nog naar het schrappen van het seizoen in de Ligue 1 en daar kon Eyraud met zijn hoofd niet bij.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.