De spelers van FC Barcelona worden maandag bij aankomst op het vliegveld in Napels getest op het coronavirus. De Catalanen spelen dinsdag tegen Napoli in de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League.

In Italië overleed maandag een vierde persoon aan de gevolgen van het COVID-19-virus. Er zijn in het land zeker 150 besmettingen geconstateerd, met name in Noord-Italië.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte kondigde zondag al de nodige maatregelen aan, waaronder dus dat iedereen die op een Italiaans vliegveld aankomt wordt getest op het coronavirus.

Zodra er bij een speler van FC Barcelona een hogere temperatuur dan normaal wordt gemeten, wordt diegene direct overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

FC Barcelona reist onder anderen met Frenkie de Jong, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, af naar Napels, dat in Zuid-Italië ligt en waar het coronavirus nog niet is opgedoken.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Champions League

Zuid-Koreaanse K League uitgesteld

De start van de Zuid-Koreaanse K League is maandag uitgesteld vanwege het coronavirus. De organisatie van de competitie wil geen risico nemen met het oog op de ziekte.

In Zuid-Korea zijn al zeven mensen overleden aan de gevolgen van het COVID-19-virus en zijn er in het land 763 besmettingen geconstateerd.

Er spelen twee Nederlanders in de K League. Lars Veldwijk en Luc Castaignos tekenden onlangs een contract bij respectievelijk Jeonbuk Hyundai en Gyeongnam.

In een eerder stadium werd de start van de Chinese Super League al uitgesteld. Het is niet bekend wanneer beide competities alsnog gaan beginnen.

De benaming van het nieuwe coronavirus zorgt nogal eens voor verwarring. Hopelijk biedt deze uitleg duidelijkheid. Gezondheidsorganisatie WHO koos in het begin voor de tijdelijke naam 2019-nCoV, terwijl het virus eigenlijk officieel SARS-CoV-2 heet. De organisatie vond deze naam - die wel door het Nederlandse RIVM wordt gebruikt - te verwarrend, omdat het te veel doet denken aan de SARS-uitbraak in 2002. Inmiddels heeft de WHO ervoor gekozen om de tijdelijke naam 2019-nCoV te vervangen door het simpelere COVID-19-virus. Je raakt dus besmet met het SARS-CoV-2 (gebruikt door RIVM) of COVID-19-virus (gebruikt door WHO) en je overlijdt aan de ziekte COVID-19. NU.nl heeft ervoor gekozen om de benamingen van de WHO aan te houden. We gebruiken coronavirus als synoniem voor dit virus.