Hakim Ziyech heeft zaterdag Yassine Hussairy ontmoet. De middenvelder heeft zijn shirt gegeven aan de elfjarige jongen die in november tijdens de Champions League-wedstrijd Lille OSC-Ajax het veld bestormde en een knuffel van de Ajacied kreeg.

Ziyech heeft in zijn Instagram Stories een foto geplaatst waarop hij is te zien samen met Hussairy. Hij zocht sinds enkele weken contact met Hussairy, omdat hij na het duel in het Stade Pierre-Mauroy op 27 november zijn shirt aan de verkeerde persoon had gegeven.

De international van Marokko beloofde Hussairy zijn shirt toen de jongen door de stewards werd afgevoerd van het veld en hij was in de veronderstelling dat hij zijn tricot na het laatste fluitsignaal had geschonken aan de vader van Hussairy, maar dat bleek niet zo te zijn.

Ziyechs shirt werd enkele dagen later te koop aangeboden op eBay en daarover ontstond veel ophef op sociale media. De verkoper uit Lomme verwijderde de eerste advertentie. Kort daarna volgde een tweede advertentie, maar via die pagina is het shirt ook niet meer te koop.

Samenvatting Lille OSC-Ajax (0-2)
1
Samenvatting Lille OSC-Ajax (0-2)

'Ik kon niet terug om het shirt van Hakim te krijgen'

Hussairy, die in de zeventigste minuut het veld bestormde, liet daarop aan de Marokkaanse voetbalwebsite Almarssadpro weten dat hij na de wedstrijd geen tijd meer had om het shirt van Ziyech in ontvangst te nemen.

"Ik kon niet terug om het shirt van Hakim te krijgen, omdat ik haast had. Mijn moeder wachtte op me en door het drukke verkeer moest ik snel weg. Iemand die claimde mijn vader te zijn heeft het shirt meegenomen. Ik wil heel graag de kans krijgen om alsnog een shirt van Hakim te krijgen", zei hij.

Ziyech, die tegen Lille al heel snel de 0-1 maakte en na rust de assist bij de 0-2 van Quincy Promes leverde, kreeg ook lucht van het interview en besloot daarop om op zijn socialemediakanalen een oproep te plaatsen.

"Ik wil in contact komen met de jongen of zijn ouders. Geef dit aan ze door. Ik gaf mijn shirt aan de man die zei dat hij zijn vader was, maar dat was hij niet. Stuur me een privébericht met het Instagram- of Facebook-account van een van de familieleden."

Wil je de mooiste verhalen lezen over het sportjaar 2019? Bestel het NUsport Jaarboek. Voor de appgebruikers tik hier.