Ruud Vormer moet mogelijk meerdere Champions League-duels missen. De UEFA is donderdag een onderzoek gestart naar het gedrag van de Club Brugge-aanvoerder na zijn rode kaart tegen Real Madrid.

Vormer kreeg dinsdag in de slotfase van het duel in Estadio Santiago Bernabéu zijn tweede gele kaart na een overtreding op Vinícius en zou zich vervolgens verbaal hebben laten gaan tegen de Bulgaarse scheidsrechter Georgi Kabakov.

Zijn twee gele kaarten (en dus rood) leveren Vormer in ieder geval één wedstrijd schorsing op. Op donderdag 17 oktober bepaalt de UEFA of die schorsing wordt uitgebreid.

Club Brugge stond in Madrid halverwege zeer verrassend op een 0-2-voorsprong door twee treffers van spits Emmanuel Dennis. Vroeg in de tweede helft tekende Sergio Ramos voor de aansluitingstreffer.

Uit de vrije trap die volgde na de overtreding van Vormer zorgde Casemiro voor de gelijkmaker namens Real, dat ook nog dicht bij de overwinning kwam. Het bleef echter bij 2-2.

Brugge speelde in de eerste wedstrijd in groep A met 0-0 gelijk tegen Galatasaray. In de volgende speelronde, die Vormer dus mist, speelt de Belgische topclub op 22 oktober thuis tegen Paris Saint-Germain.

Samenvatting Real Madrid-Club Brugge (2-2)
121
Video
Samenvatting Real Madrid-Club Brugge (2-2)

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Champions League