Ruud Vormer heeft zich woensdag met Club Brugge geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Belgen wonnen de return van de play-off tegen het Oostenrijkse LASK met 2-1.

De 31-jarige Vormer, die zijn openingstreffer zag worden afgekeurd wegens buitenspel, leverde twintig minuten voor tijd de assist op de openingstreffer van Hans Vanaken voor Club Brugge.

Vier minuten later kwam LASK op gelijke hoogte. João Klauss benutte een strafschop, waardoor het nog behoorlijk spannend werd in Brugge. Club Brugge had de heenwedstrijd in Oostenrijk vorige week namelijk met 0-1 gewonnen.

De Oostenrijkers moesten negen minuten voor tijd echter met tien man verder na een tweede gele kaart voor Gernot Trauner. Emmanuel Dennis besliste het tweeluik in de slotfase voor Club Brugge, waarbij aanvoerder Vormer de hele wedstrijd meedeed.

Dankzij de kwalificatie van Club Brugge zijn er voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 weer eens twee Belgische clubs actief in het hoofdtoernooi. Landskampioen KRC Genk is rechtstreeks geplaatst.

Van Buren met Slavia Praag naar groepsfase

Ook Slavia Praag verzekerde zich van deelname aan de groepsfase. De Tsjechen klopten CFR Cluj voor eigen publiek met 1-0, nadat de heenwedstrijd in Roemenië vorige week al met 0-1 werd gewonnen.

Jan Boril maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd in Praag. Mick van Buren bleef de hele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg.

De loting voor de Champions League wordt donderdagavond in Monaco verricht.

Bekijk de uitslagen in de Champions League