De overwinning op APOEL betekent dat Ajax weet welke tegenstanders de club donderdagavond in Monaco kan treffen bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Een overzicht van de indeling met Ajax in pot 2.

Bij de loting bestaat pot 1 uit de kampioenen van de zes grootste competities, plus de winnaar van de Champions League (Liverpool) en Europa League (Chelsea).

De clubs in pot 2 tot en met 4 zijn ingedeeld op basis van hun ranking op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. De positie van Ajax op die lijst is goed voor een plek in de tweede pot.

Bij de loting worden de acht poules gevormd door één club uit iedere pot. Dat houdt in dat Ajax niet gekoppeld kan worden aan Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur en Benfica, clubs die eveneens in pot 2 zitten.

Potindeling Champions League-loting

  • Pot 1: Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Zenit
  • Pot 2: Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur, Ajax, Benfica
  • Pot 3: Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Olympiakos, Club Brugge, Valencia, Internazionale, Dinamo Zagreb
  • Pot 4: Lokomotiv Moskou, KRC Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Slavia Praag, Rode Ster Belgrado, Atalanta Bergamo, Lille OSC

Van Dijk mogelijk Europees speler van het jaar

Voorafgaand aan de loting worden de beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller van het vorige Champions League-seizoen gekozen én wordt de Europese speler van het jaar bekendgemaakt.

Voor die laatste titel is Virgil van Dijk samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kanshebber. Hij maakt net als Matthijs de Ligt ook kans op de prijs voor beste verdediger. Frenkie de Jong kan worden uitgeroepen tot beste middenvelder.

De Champions League-loting in Monaco, waarbij eerst de individuele prijzen worden uitgereikt, begint donderdag om 18.00 uur. De eerste groepsduels zijn op 17 en 18 september en poulefase wordt afgesloten op 10 en 11 december.

Bekijk de uitslagen in de Champions League