Ruud Vormer is met Club Brugge dicht bij deelname aan de Champions League. Mick van Buren deed met Slavia Praag dinsdag ook goede zaken in de play-offs voor het miljoenenbal.

Aanvoerder Vormer boekte met de Belgische formatie in het Oostenrijk Linz een 0-1-zege op LASK.

De enige treffer werd al na tien minuten gemaakt door Hans Vanaken, die een strafschop benutte. De penalty werd flink betwist door LASK, maar na lang nadenken besloot de VAR niet in te grijpen.

Volgende week woensdag kan Brugge het karwei in eigen huis afmaken. Viervoudig international Vormer speelde de afgelopen drie jaar twee keer in de groepsfase van de Champions League met de Belgische club.

Van Buren wint met Slavia van Cluj

Van Buren begon met Slavia Praag eveneens met een 0-1-uitzege aan de play-offs. De Tsjechen waren te sterk voor het Roemeense Cluj.

De 26-jarige oud-spits van Excelsior zag hoe Tsjechisch international Lukas Masopust in de 28e minuut de enige goal maakte. Van Buren werd halverwege de tweede helft gewisseld.

In de slotfase kreeg Cluj een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de Fransman Billel Omrani miste een strafschop.

Vorig seizoen drong Slavia door tot de kwartfinales van de Europa League, waarin de latere winnaar Chelsea te sterk bleek. De return in Praag is volgende week woensdag.