Qarabag FK heeft dinsdag het heenduel met APOEL Nicosia in de derde voorronde van de Champions League met 1-2 gewonnen. De winnaar van het tweeluik speelt in de play-offs van het miljoenenbal mogelijk tegen Ajax, dat met 2-2 gelijkspeelde bij PAOK.

Mahir Emreli noteerde kort na rust namens de club uit Bakoe het eerste doelpunt van de wedstrijd. De Azeri stoomde op via de rechterflank en schoot vanuit een lastige hoek raak.

Halverwege de tweede helft zette Magaye Gueye de 0-2 op het scorebord. De aanvaller stond pas een minuut in het veld toen hij de bal van dichtbij binnentikte.

Diep in blessuretijd deed APOEL, waar doelman Boy Waterman op de bank zat, nog iets terug via Giorgos Merkis. Verder dan dat doelpunt kwamen de Cyprioten niet.

Als Qarabag en Ajax volgende week de return overleven, dan staan de teams eind augustus in de play-offs van de Champions League voor het eerst tegenover elkaar. Qarabag wist alleen in het seizoen 2017/2018 het hoofdtoernooi van het miljoenenbal te bereiken.

Nipte zege Vormer met Club Brugge

Basisspeler Ruud Vormer boekte dinsdag met Club Brugge in de derde voorronde een nipte 1-0-zege op Dynamo Kiev. In de 37e minuut maakte Hans Vanaken uit een strafschop het enige doelpunt.

De wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Ferencvaros bleef onbeslist: 1-1. Het was al vroeg 1-0 door een doelpunt van Daniel Olmo, waarna David Siger de stand na rust gelijktrok.

Later op de avond speelde Rode Ster Belgrado thuis met 1-1 gelijk tegen FC Kopenhagen. De kampioen van Servië kwam vlak voor rust via Milan Pavkov op voorsprong. Vijf minuten voor het eindsignaal noteerde Jonas Wind uit een strafschop de gelijkmaker.

Alle returns in de derde voorronde van de Champions League zijn volgende week.