Een bezoek aan een neuroloog heeft donderdag uitgewezen dat Jan Vertonghen geen hersenschudding heeft. De verdediger van Tottenham Hotspur viel dinsdag in het Champions League-duel met Ajax uit met een hoofdblessure.

Tottenham benadrukt in een verklaring dat het alle richtlijnen heeft gevolgd rond de behandeling van Vertonghen en dat de Belg pas nadat hij het veld weer had betreden dreigde flauw te vallen.

Het voorval met Vertonghen tijdens Tottenham-Ajax leidde tot flinke kritiek. De Belg hield aan een botsing een hevig bloedende neus over en oogde aangeslagen, maar werd na een behandeling toch terug het veld in gestuurd. Al snel moest hij zich alsnog laten wisselen.

Vlak na de wedstrijd liet Vertonghen zelf al weten te verwachten dat zijn blessure zou meevallen. Hij liep zelf naar de spelersbus en zei woensdag op Twitter dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

De 32-jarige Vertonghen werd op die dag al nader onderzocht door de medische staf van de 'Spurs'. Het is nog niet bekend wanneer hij weer inzetbaar is.

Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)
1
Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)

Ajax hard op weg naar Champions League-finale

Ajax won door een vroeg doelpunt van Donny van de Beek met 0-1 in het Tottenham Hotspur Stadium en ligt daarmee op koers voor het bereiken van de finale van de Champions League, op 1 juni in Madrid.

Mocht Ajax volgende week woensdag ook de return in de eigen Johan Cruijff ArenA tot een goed einde brengen, dan nemen de Amsterdammers het in de eindstrijd zeer waarschijnlijk op tegen FC Barcelona.

De Spaanse topclub was woensdag mede dankzij twee treffers van uitblinker Lionel Messi met 3-0 te sterk voor Liverpool. De return van die wedstrijd is dinsdag op Anfield.

Bekijk het programma in de Champions League