Liverpool-manager Jürgen Klopp baalt logischerwijs van de forse 3-0-nederlaag in de heenwedstrijd op bezoek bij FC Barcelona in de halve finales van de Champions League, maar hij neemt zijn spelers niets kwalijk.

"Dit is nou eenmaal voetbal. Het draait om doelpunten, en zij maakten er drie en wij nul", begon hij vlak na afloop zijn verhaal opvallend nuchter voor de camera BT Sport.

"We hebben erg goed gespeeld. De jongens waren super. Maar een ploeg als Barcelona kan aan een paar kansen genoeg hebben. Dat hebben ze vandaag nog maar eens bewezen."

Liverpool deed niets onder voor Barcelona en was in grote delen van de tweede helft zelfs de bovenliggende partij, maar is door de 3-0-nederlaag bijna kansloos voor een plek in de finale.

"Ik ben blij met ons optreden, maar natuurlijk niet met het resultaat. Maar nogmaals: dit is voetbal. Het is een pijnlijk resultaat, maar we moeten het accepteren", aldus Klopp.

Messi tekent voor de 3-0 met geweldige vrije trap
1
Messi tekent voor de 3-0 met geweldige vrije trap

'De 3-0 was een wonderschot'

Barcelona had de voortreffelijke uitgangspositie voor de return te danken aan doelpunten van Luis Suárez (1-0 in de 26e minuut) en Lionel Messi (2-0 in de 75e minuut en 3-0 in 82e minuut).

Met name de laatste treffer van Messi was van grote schoonheid. De Argentijnse sterspeler schoot een vrije trap van zo'n 30 meter op weergaloze wijze in de kruising.

"De manier waarop wij ze in de eerste helft in de problemen brachten was waanzinnig om te zien. We zagen er alleen bij de 1-0 niet goed uit in verdedigend opzicht, maar 1-0 was nog geen drama", vertelde Klopp.

"Ik weet niet of we veel beter kunnen spelen dan dat we in de tweede helft deden. Zij kwamen nauwelijks voor ons doel. Dan is het zuur dat het nog 2-0 en 3-0 werd. De 2-0 was een gelukje, maar de 3-0 was een wonderschot. Die was onhoudbaar."

Liverpool en Barcelona spelen volgende week dinsdag de return in Engeland. De winnaar van het tweeluik neemt het op 1 juni in de finale in Madrid op tegen Ajax of Tottenham Hotspur.

Suárez zet Barcelona op voorsprong tegen Liverpool
1
Suárez zet Barcelona op voorsprong tegen Liverpool

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League