Jan Vertonghen is woensdag nader onderzocht door Tottenham Hotspur naar aanleiding van de hoofdblessure die hij dinsdag opliep tijdens de heenwedstrijd thuis tegen Ajax in de halve finales van de Champions League (0-1).

De 'Spurs' doen geen uitspraken over de ernst van de blessure, maar stellen dat Vertonghen donderdag een in de behandeling van topsporters gespecialiseerde neuroloog gaat bezoeken.

Na het voorval met Vertonghen was er kritiek op het feit dat de verdediger, ondanks dat hij hevig bloedde en een aangeslagen indruk maakte, toch weer binnen de lijnen mocht komen van de medische staf van Tottenham.

"Jan werd geacht in orde te zijn omdat hij alle vragen correct en helder beantwoordde en hij dacht dat hij fit genoeg was om terug te keren op het veld", meldt de club in een verklaring. "Hij werd onmiddellijk gewisseld toen hij de medische staf informeerde dat hij plotseling niet meer stabiel op zijn benen kon staan."

Vertonghen loopt hoofdblessure op na botsing met Alderweireld en Onana
282
Vertonghen loopt hoofdblessure op na botsing met Alderweireld en Onana

'Ik voel me oké vandaag'

Vertonghen kon dinsdag na afloop van de wedstrijd zelf richting de spelersbus lopen en liet een dag later via Twitter weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

"Dit was niet de manier waarop ik hoopte dat de wedstrijd zou verlopen. Ik voel me vandaag oké. Ik wil beide supportersscharen bedanken voor de positieve berichten", schreef de Belg, die niet alleen applaus kreeg van de fans van Tottenham, maar ook van die van zijn oude club Ajax.

Ajax won door een vroeg doelpunt van Donny van de Beek met 0-1 in het Tottenham Hotspur Stadium en staat daardoor met één been in de finale van de Champions League, op 1 juni in Madrid.

Mocht Ajax volgende week woensdag ook de return in de eigen Johan Cruijff ArenA tot een goed einde brengen, dan nemen de Amsterdammers het in de eindstrijd op tegen FC Barcelona of Liverpool.

Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)
1
Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League