Noussair Mazraoui behoort tot de selectie van Ajax voor het eerste halvefinaleduel met Tottenham Hotspur in de Champions League. De rechtsback is hersteld van een voetblessure.

Mazraoui liep zijn blessure op tijdens de return tegen Juventus in de kwartfinales en miste vervolgens de gewonnen competitieduels met FC Groningen (0-1) en Vitesse (4-2).

Coach Erik ten Hag beschikt over een complete selectie en reist maandag met 22 spelers af naar Londen. Er moeten nog vier spelers afvallen voor de definitieve wedstrijdselectie.

In de wedstrijden tegen FC Groningen en Vitesse werd Mazraoui vervangen door Joël Veltman. Het is nog niet bekend of de geboren Leiderdorper zijn basisplek tegen Tottenham weer terug heeft.

Slechte generale voor Tottenham

Het Tottenham van manager Mauricio Pochettino kende een slechte voorbereiding op het duel met Ajax. De 'Spurs' verloren zaterdag in de Premier League met 0-1 van West Ham United.

Tottenham Hotspur-Ajax begint dinsdag om 21.00 uur en wordt gefloten door de Spaanse arbiter Antonio Mateu Lahoz. De return is volgende week woensdag om dezelfde tijd in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax staat voor het eerst sinds 1997 in de halve finales van de Champions League. De andere halve eindstrijd gaat tussen FC Barcelona en Liverpool.

Bekijk het programma in de Champions League