Tottenham Hotspur kan waarschijnlijk geen beroep doen op Moussa Sissoko in de heenwedstrijd tegen Ajax in de halve finales van de Champions League. De middenvelder kampt met een hamstringblessure.

Coach Mauricio Pochettino verwacht dat Sissoko niet op tijd hersteld is voor de wedstrijd in Londen. "Hij zal de komende twee weken waarschijnlijk niet fit zijn", zegt de Argentijn maandag op zijn persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Brighton & Hove Albion van dinsdag.

"Ik hoop dat hij op tijd hersteld is, maar ik ben niet al te optimistisch", vervolgt Pochettino. "De ene dag gaat het goed en de andere dag minder. Ik weet niet of hij tegen Ajax beschikbaar zal zijn."

De 29-jarige Sissoko liep zijn blessure afgelopen woensdag op in de spectaculaire return tegen Manchester City in de kwartfinales van de Champions League. De Fransman moest zich enkele minuten voor rust laten vervangen.

Tottenham verloor de tweede wedstrijd tegen Manchester City weliswaar met 4-3, maar won de heenwedstrijd met 1-0 en ging op basis van uitdoelpunten verder.

Tottenham mist Kane en Son sowieso in heenwedstrijd

De 'Spurs' moeten het in de eerste halve finale tegen Ajax sowieso zonder Harry Kane en Son Heung-min stellen. Pochettino vreest Kane door een enkelblessure de rest van het seizoen kwijt te zijn en Son moet een schorsing uitzitten.

Ajax bereikte afgelopen week voor het eerst in 22 jaar de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers zorgden na de stunt tegen Real Madrid opnieuw voor een daverende verrassing met de uitschakeling van Juventus.

De heenwedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax vindt op dinsdag 30 april plaats in Londen. Op woensdag 8 mei volgt de return in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk het programma in de Champions League