Ajax heeft door het bereiken van de halve finales dinsdag al bijna 90 miljoen euro verdiend in de Champions League. De Amsterdammers waren in Turijn met 1-2 te sterk voor Juventus waardoor de inkomsten verder opliepen.

Het bereiken van de halve finales levert Ajax een premie van 12 miljoen op. De zege in het Allianz Stadium zorgt daarnaast voor een bonus van 2,7 miljoen euro.

Aan de kaartverkoop voor die wedstrijd hield de club naar schatting 2,7 miljoen euro over.

Deze bedragen komen boven op de 67,5 miljoen euro die Ajax tot en met de achtste finales verdiende. Een groot deel daarvan werd al geïncasseerd bij het bereiken van de groepsfase.

Elke club in de groepsfase kreeg van de UEFA 15,25 miljoen euro. Op basis van de coëfficiëntenlijst kreeg Ajax daar nog eens 18,8 miljoen bij. Voor het bereiken van de knock-outfase ontving Ajax 9,5 miljoen en de kwartfinaleplaats leverde een premie van 10,5 miljoen op.

CL-inkomsten Ajax dit seizoen

  • Startpremie 15,25 miljoen
  • Bonus coëfficiëntenlijst: 18,8 miljoen
  • Bonussen voor zeges en gelijke spelen: 9,9 miljoen
  • Bonussen voor bereiken volgende rondes: 32 miljoen
  • Recettes (naar schatting): 10,7 miljoen
  • Televisiegelden: 2,5 miljoen
  • Totaal: 89,15 miljoen

Finaleplek levert 15 miljoen extra op

Een finaleplek levert een club 15 miljoen euro op en bij winst van het prestigieuze toernooi wordt daar nog eens 7,5 miljoen euro aan toegevoegd.

In de halve finale speelt Ajax tegen de winnaar van Manchester City-Tottenham Hotspur, waarvan de return woensdag wordt gespeeld in het Etihad Stadium. De Londense club won de heenwedstrijd vorige week met 1-0.

De wedstrijden in de halve eindstrijd staan op 30 april of 1 mei en 7 of 8 mei op het programma. Ajax begint met een uitwedstrijd.