De Europese voetbalbond UEFA heeft Paris Saint-Germain-ster Neymar vrijdag officieel aangeklaagd voor zijn stevige teksten op sociale media na de uitschakeling van zijn ploeg door Manchester United in de achtste finales van de Champions League.

De 27-jarige Neymar wordt ten laste gelegd dat hij de scheidsrechter beledigd heeft. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak tegen de aanvaller behandeld zal worden door de disciplinaire commissie van de UEFA.

De Europese bond startte vorige week woensdag een onderzoek naar de Braziliaan, die begin deze maand woedend was op arbiter Damir Skomina na de verrassende zege van Manchester United in Parijs (1-3).

De topscheidsrechter uit Slovenië gaf United - na inmenging van de VAR - diep in de blessuretijd een penalty na hands van PSG-verdediger Presnel Kimpembe, die de bal na een schot van Diogo Dalot ongelukkig op zijn arm kreeg. Marcus Rashford scoorde vanaf 11 meter, waardoor de Engelsen zich plaatsten voor de kwartfinales.

Neymar vindt beslissing 'grove schande'

Neymar - die door een blessure vanaf de tribune moest toekijken, maar vlak naast het scherm stond toen Skomina het penaltymoment terugkeek - noemde de beslissing van de scheidsrechter na het duel "een grove schande".

"Deze beslissing wordt genomen door vier mannen die niets van voetbal weten, gebaseerd op een herhaling in slow motion op een scherm", schreef Neymar op Instagram. "Wat kan Kimpembe verkeerd doen als hij met zijn rug naar de bal staat? Dit was helemaal niets!"

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League