AS Roma-veteraan Daniele De Rossi dicht zijn teamgenoot Nicolò Zaniolo een mooie toekomst toe. De pas negentienjarige aanvallende middenvelder maakte dinsdag beide doelpunten voor de Italiaanse ploeg bij de 2-1-zege op FC Porto in de achtste finales van de Champions League.

Zaniolo werd de jongste Italiaan in de geschiedenis van de Champions League met twee treffers in één wedstrijd.

"Naar mijn mening, en waarschijnlijk denkt iedereen er nu zo over, is hij een geweldig talent en kan hij een hele grote worden", zegt Roma-aanvoerder De Rossi op de website van zijn club.

"Voor iemand van negentien is hij fysiek ongelooflijk sterk en hij heeft grote technische kwaliteiten. Deze twee treffers zijn voor hem weer een mijlpaal. Hij laat wedstrijd na wedstrijd en training na training zien hoe goed hij is."

Zaniolo werd afgelopen zomer door Roma voor 4,5 miljoen euro weggeplukt bij Internazionale, waar het talent geen speeltijd kreeg. In Stadio Olimpico veroverde hij in december een basisplaats.

Zaniolo zal wedstrijd nooit vergeten

Het talent genoot van zijn glansrol tegen Porto. "Het was een bijzondere avond voor me, ik zal deze wedstrijd nooit vergeten. Het geeft een erg speciaal gevoel om vlak voor de Curva Sud te scoren. Ik hoop dat nog veel vaker te gaan doen", zegt hij.

Met zijn treffers in de 70e (schot in de verre hoek) en 76e minuut (rebound nadat Edin Dzeko op de paal schoot) leek hij zijn ploeg dicht bij een plek in de kwartfinale te schieten, maar door een uitdoelpunt van Adrián wordt de return in Porto nog erg spannend.

"De tegentreffer maakt het een stuk lastiger voor ons", beseft de ploeggenoot van Justin Kluivert en Rick Karsdorp. "We zullen hard moeten werken om de volgende ronde te bereiken."

De return tussen Porto en Roma wordt op woensdag 6 maart gespeeld.